Влада

Житомирське управління освіти підрахувало, що за зимові канікули зможуть зекономити близько 4 млн. грн.

15 October 2014, 16:00

У Житомирі ще остаточно не визначились, чи будуть у школярів осінні та весняні канікули, але вже погодили проведення зимових канікул з 22 грудня по 1 лютого. В управлінні освіти уже підрахували, що завдяки тривалим канікулам взимку, вдасться зекономити приблизно 4 млн. грн.

15 жовтня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міськради розглядалося питання про внесення змін у структуру 2014-2015 навчального року. Згідно цих змін житомирські школярі відпочиватимуть з 22 грудня по 1 лютого.

Член виконкому та головний санітарний лікар Олександр Шпита висловив стурбованість тим, що така структура навчального року відміняє весняні та осінні канікули.

«Претензій до подовження зимових канікул – немає, але відміна осінніх та весняних канікул тягне за собою порушення санітарних норм. Згідно законодавства, у дітей мають бути перерви у навчанні», - заявив Олександр Шпита.

На це в.о. начальника управління освіти Житомирської міськради Олег Лобунець відповів, що запропонованим рішенням надається дозвіл вносити зміни в структуру навчального року, а тому є можливість розглянути питання проведення канікул восени та навесні, з урахуванням санітарних норм та усіх державних нормативів.

«Навчальний рік повинен складати 34 тижні, тобто 170 днів, плюс канікули не менше 30 днів. Згідно запропонованого нами розкладу, ми повністю вивчаємо програму і виконуємо усі навчальні плани. При цьому маємо канікули з 22 грудня по 1 лютого. Щодо весняних та осінніх канікул – зараз переглянемо санітарні норми і, якщо ними передбачені перерви, будемо робити канікули», - пояснив Олег Лобунець.

За його словами, завдяки тривалим канікулам в школах Житомира вдасться зекономити близько 4 млн. грн.

«Спеціалісти вже підрахували, що за визначений нами термін зимових канікул, ми зможемо отримати економію по електроенергії, фактично, 454 тис. грн., по воді – 113 тис. грн., по опаленню – понад 3 млн. грн., по газу – 341 тис. грн.», - розповів в.о. начальника управління освіти Олег Лобунець.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі