Місто

Ініціатор курсів для водіїв у Житомирі пояснив, кому і за що платити 200 гривень

3 November 2014, 16:18

Після презентації курсів «Освічений водій – безпечна дорога» у автовласників виникло безліч запитань, розповідає представник ГО «Медіапровінція» Олександр Мацюк, тож він вирішив ще раз пояснити про специфіку курсів і про те, яку роль будуть виконувати працівники ДАІ.

« Я починаю курси, де вчитиму водія, як уникнути незаконного покарання від інспектора ДАІ. Здавалося б, такі курси ДАІ підтримувати не повинні, їм не цікаво, щоб водій був освічений, але ж керівництво ДАІ Житомирської області, навпаки, побачило в цьому боротьбу з корупцією на дорозі. Як би не говорили, але саме водії пропонують хабарі. Дуже мало таких випадків, і вони є кричущі, і про це всі зразу знають, коли починають вимагати інспектори. Для того, щоб показати, що житомирська міліція – проти корупції, вони підтримали мої курси», - каже Олександр Мацюк.

За його словами, після прес-конференції в інтернеті почали ширитися думки, що міліція збиратиме по 200 гривень за те, що вчитиме, як водіям розмовляти з працівниками ДАІ.

«Можливо, я десь неправильно пояснив. ДАІ до цих курсів не має абсолютно ніякого відношення. "Дорожний контроль" апріорі до цього ніякого відношення не має. Я є активістом Дорожного контролю України і членом громадської організації "Медіапровінція". Курси набираються таким чином, як набір учнів в автошколу: набралася група від 5 чоловік – курси запустилися. Курси складаються із теоретичної частини, де ми вивчаємо всі накази працівника ДАІ, чим він керується в тих чи інших ситуаціях, і практичної частини – як уникнути покарань за неправомірне притягнення до адміністративної відповідальності. Людина, прослухавши ці курси, не зможе відмазатись. Не ставиться за мету навчити водія уникати уникати штрафів. Ставиться за мету навчити водія правильно поводити себе на дорозі, правильно поводити себе з інспектором», - зазначає Мацюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі