Суспільство

Постачальники спростовують звинувачення у поганому харчуванні житомирських військових

4 November 2014, 22:26

Спростувати звинувачення у неналежному харчуванні військовослужбовців 95-ї аеромобільної бригади вирішили постачальники харчів та працівники їдальні у розташуванні 90-го окремого десантного батальну.

За словами постачальників, волонтери звинувачують їх безпідставно. Військових і справді годують консервами, втім в польових умовах неможливо приготувати свіже м’ясо, тому кухарі замінюють його відповідними консервами.

«Звинувачують нас безпідставно. Тому що вони реально нікого не покликали. Знімали, відбувалося це все в 20 годин 30 хвилин. Знімали без нас, без представників фірми, без представників кухарів, без представників військових, просто нікого взагалі не було. Вони знімали в їдальні, тільки незрозуміло в який їдальні. Я не бачив, що вони знімали. В цей день конкретно видавалася риба сардина», - каже начальник регіонального управління ТОВ «Укрпродакорд ОР» Андрій Жосан.

Начальник їдальні переконує – в раціоні військовослужбовців є всі необхідні продукти.

«У нас такого нема, що вони говорили, що ми видаємо одну консерву рибну і більш нічого. В асортименті є в наявності всі продукти, всі консерви. Видаються згідно розкладки продуктів, яка планується», - переконує начальник їдальні Олександр Романюк.

Солдати розповідають: польова кухня відрізняється від домашньої, втім годують їх добре.

За словами начальника тилу 90-го десантного батальйону, солдат готують відповідно до інструкції, а про ситуацію він дізнався з Інтернету, бо жодних волонтерів не бачив.

«Я це дізнався з Інтернету, тому що ні волонтерів, нікого не бачив і питання харчування при мені не піднімалось. По харчуванню можу сказати: так, в нас в польових умовах харчування відрізняється від приготування їжі в стаціонарних їдальнях. Чому? Тому що в польових умовах заборонене приготування їжі з м’ясних продуктів та з риби. Тому їжа готується з рибних та м’ясних консерви», - розповідає начальник тилу окремого 90-го батальйону Юрій Нагірняк.

Постачальники харчів кажуть розібратись у ситуації з харчуванням бійців 90-го десантного батальйону взялось центральне управління продовольчого забезпечення Збройних Сил, втім, їм нічого приховувати і вони готові надати усю необхідну документацію про раціон військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі