Влада

Заступник голови Житомирської облради: Перевиконання бюджету – 19 млн.грн., але ці гроші ми не чіпаємо

7 November 2014, 13:37

 За січень-вересень поточного року у Житомирській області перевиконання бюджету складає 19 млн.грн.

Про це у коментарі Житомир.info сказав заступник голови обласної ради Руслан Годований.

«В нас є перевиконання бюджету за 9 місяців, не на багато – на 6%, це 19 мільйонів. Але ці гроші ми не чіпаємо, тому що не розуміємо, що нас чекає далі. Не можна говорити, про якісь фантастичні проекти, у нас зараз пріоритети – енергонезалежність, альтернатива, енергоносії, зарплата, соцвиплати. Іншого нічого не може бути, тому що ми не розуміємо, як буде розвиватися економіка. Хоча цифри навіть по прибуткам комунальних підприємств обласної ради в 1,8 разів більше у порівнянні з минулим роком, але немає відчуття, що ця добра динаміка буде продовжуватися. Краще відкласти і потім потратити», - сказав Годований.

Він пояснив, що невідомо яка буде ситуація з переселенцями, чи збільшиться їх кількість. Також з обласного бюджету виплачують по 30 тис.грн. сім’ї кожного загиблого військовослужбовця. Крім того, можливе подорожчання енергоносіїв.

На сесії обласної ради 20 листопада планують розподілити майже 6 млн.грн. залишків, не розподілених минулого разу.

«750 тисяч на завершення кардіологічного центру. Ми давали минулого разу 2,5 млн.грн. і мало вистачити, але не прогнозували, що так швидко буде курс долара рости, але треба закінчувати в цьому році. 3,9 млн.грн. даємо на компенсацію енергоносіїв по різним галузям, у зв’язку з тим, що при формуванні бюджету ми не закладали подорожчання. 300 тис.грн. ми даємо пожежникам на бензин: складана ситуація, у них просто не вистачає коштів, а якщо, не дай Бог, щось станеться, то треба доїхати. 112 тис.грн. даємо з бюджету на завершення альтернативного опалення центру вертебрології – ставимо більш сучасний котел. 500 тис.грн. – на виплату по 30 тис.грн. родинам загиблих», - розповів Руслан Годований.

Заступник голови облради запевнив, що до кінця року залишки коштів з бюджету витрачатися не будуть, бо можливо буде реалізований проект децентралізації влади, та нагадав нещодавню публікацію про те, яка область сама себе кормить.

«Ми маємо розуміти з чим ми заходимо в наступний рік, коли нам доведуть контрольні цифри з Києва, коли приймуть Державний бюджет. Всі кажуть, що з 1 січня нам добавлять якихось повноважень, але зазвичай добавляють повноваження і забувають за ними гроші передати. Вийшла дуже цікав стаття, я її перефейсбучив – яка область сама себе кормить. Ми кормимо себе і хочемо і далі кормити. Дуже віримо, що децентралізація буде», - сказав Годований.

Стаття, про яку говорив Руслан Годований, була опублікована в «Інвестгазеті» 20 січня 2014 року.

экономика

украина экономика

экономика

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі