Події

У Житомирі слухання по справі вбитого бізнесмена суд переніс на кінець грудня

2 December 2014, 12:45

1 грудня у житомирському суді мало розпочатися слухання справи про вбивство 43-річного бізнесмена Олександра Жадька, яке трапилось 11 липня у селі Зарічани. Однак судове засідання перенесли на наступний день, проте і цього разу слухання справи не відбулось. Натомість, суд вирішив провести наступне засідання аж 29 грудня.

Родичі загиблого стурбовані таким перебігом подій і вважають, що справу затягують навмисно.

«1 грудня мало відбутися перше засідання, на якому повинні були розпочати слухання справи. Однак його перенесли, оскільки про це у письмовому повідомленні просила адвокат підсудного, яка захворіла і тому не змогла з’явитися. Жодних заперечень з приводу перенесення розгляду справи на наступний день – 2 грудня тоді не було. Тож судове засідання мало б відбутися у вівторок, але цього разу не з’явилася не лише адвокат підсудного, а й прокурор по справі, який пояснив свою відсутність тим, що в цей самий час він задіяний в іншій судовій справі. Крім того, нам стало відомо, що з 2 грудня цей прокурор йде на пенсію, про що він не міг не знати. А тому мав би вчасно попередити суддю», - розповів Житомир.info родич загиблого Сергій Жадько.

За його словами, 2 грудня суд прийняв рішення про чергове перенесення слухання по справі вбивства аж на кінець року – 29 грудня. Причиною такого кількатижневого відтермінування стала відпустка одного з трьох суддів.

«Поки суд відкладає розгляд справи підсудний залишається на свободі і може й далі впливати на свідків по справі, або й взагалі зникнути з країни. Прокурор двічі вносив подання про зміну йому запобіжного заходу на тримання під вартою, але суд їх щоразу відхиляв», - розповів Сергій Жадько.

Нагадаємо, 11 липня 2014 року в орендованому будинку в селі Зарічани жорстоко вбили 43-річного чоловіка – Олександра Жадька. Через три тижні після вбивства міліція затримала підозрюваного. Ним виявився 30-річний мешканець Житомирської області. Майже 2 місяці він знаходився під вартою, проте 26 вересня Корольовський районний суд Житомира ухвалив рішення, яким дозволив затриманому внести грошову заставу і вийти на волю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі