Події

Копаючи канаву, житель райцентру Житомирської області знайшов сховище отрутохімікатів

3 December 2014, 15:16

 В смт Романів Житомирської області житель вул. Макаренка почав копати 27 листопада на межі своєї земельної ділянки канаву, аби навесні вода стікала з його городу. Вже з верхніх шарів землі екскаватор витяг мішки з підозрілою білою сумішшю, яка різко смерділа дустом.

На місце знахідки виїжджали представники Романівської селищної ради, відділу Держземагентства в Романівському районі, штабу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації.

Як пояснили в Романівській селищній раді, на частині нинішньої земельної ділянки та території поруч в радянські часи, в період 60-80-х років знаходився хімсклад колгоспу «Прогрес». У 80-х роках, уже після того як склад був розібраний, цей же колгосп видав своїм працівникам ділянки землі, серед яких була і частково територія складу. 

«Санітарно-епідеміологічна служба раніше брала проби води в даному мікрорайоні Романова. Тоді по основних показниках отрутохімікатів відхилень не було. Нині йде мова про те, щоб проби води і землі брати повторно», - зазначив, завідувач санепідвідділом ДУ «Житомирський обласний центр санітарно-епідеміологічної служби України» Сергій Кратовський.

Під час зустрічі власника ділянки з представниками штабу з питань надзвичайних ситуацій та селищної ради, чоловіку повідомили, що він має негайно загорнути викопану землю назад у рів, зверху засипати піском та глиною, в об’ємі понад 5 причепів КамАЗу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі