Суспільство

На фасаді сільської школи в Житомирській області встановили меморіальну дошку загиблому в АТО підполковнику

11 December 2014, 17:57

11 грудня у Баранівському районі Житомирської області урочисто відкрили меморіальну дошку підполковнику управління оперативного командування «Північ» Віктору Новіцькому. Гранітну плиту встановили на фасаді школи у селі Климентіївка, в якій навчався майбутній захисник України.

Про це повідомляє сайт міста Баранівка.

Віктор Павлович Новіцький народився 14 квітня 1978 року в селі Климентіївка Баранівського району. Після закінчення місцевої школи він продовжив навчання у військовому ліцеї, згодом – в Одеському військовому училищі, а потім – у військовій академії в місті Києві. Військовослужбовець разом із дружиною проживав у місті Рівному. У селі Стара Гута Баранівського району в нього залишися батьки та брат.

За даними Міністерства оборони, підполковник управління оперативного командування «Північ» Віктор Павлович Новіцький загинув 10 серпня о 15.25 «в результаті артилерійського обстрілу колони 24-ї окремої механізованої бригади в районі ВОП, відмітка 193,6». Поховали підполковника у місті Баранівка.

21 жовтня президент України Петро Порошенко посмертно нагородив підполковника Новіцького орденом Богдана Хмельницького III ступеня за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України і вірність військовій присязі.

Як повідомляв Житомир.info, у Баранівці Житомирської області труну з загиблим 36-річним підполковником Віктором Новіцьким військові несли на руках 3 км

Фото сайту «Місто Баранівка» 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі