Місто

Після скандального демонтажу кіоску у Житомирі власники звернулися до міліції

25 December 2014, 20:26

 Після скандального демонтажу кіоску на вулиці Вітрука, власники МАФу звернулись до представників робочої групи Житомирського міськвиконкому щодо тимчасових споруд. 25 грудня під час засідання член міськвиконкому Наталія Волинець нагадала головному архітектору міста – про мораторій на розміщення МАФів мали поінформувати підприємців.

«Ви сказали мораторій накладаємо. До вас було питання особисто від мене: в який спосіб будуть повідомлені власники, що цей мораторій є. Чи ті люди, які отримали паспорта прив’язки. Ви сказали – ми всім повідомимо», - звертаючись до Євгенії Черкасової сказала Наталія Волинець.

Головний архітектор міста Євгенія Черкасова зазначила, що окрім людей, які вже отримали паспорта прив’язки на розміщення малих архітектурних форм, про мораторій на розміщення МАФів повідомлені і ті, хто подав відповідні заяви.

«Призупинити на 14 календарних днів дію паспортів прив’язок тимчасових споруд оформлених та виданих після затвердження комплексної схеми розміщення та архітектурних типів тимчасових споруд. Які питання? 27 паспортів видано, їм усім повідомили. Більше того я вам скажу: розгляд заяв, які подавалися за цей період, всім повідомили про те що розгляд заяв не проводиться. Які ще питання?», - зауважує начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова.

На засіданні були присутні і власники кіоску, які розповіли, що МАФ встановлений законно, а з приводу демонтажу споруди вони вже звернулись до міліції. Правоохоронці кажуть: за фактом вже розпочато перевірку.

«Дане їх звернення було відповідним чином зареєстроване і на даний момент розпочато по ньому перевірку. Внесено в Єдиний реєстру досудових розслідувань за статтею 356 Кримінального кодексу України «Самоуправство», - розповіла співробітник сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Житомирській області Наталія Тимчук.

Статтею передбачена відповідальність у вигляді штрафних санкцій або арешту на строк до трьох місяців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі