Влада

На військовому аеродромі під Житомиром Петро Порошенко розповів, коли прийде мир в Україну

5 January 2015, 18:27

Мир в Україні настане за умов закриття кордонів, виведення іноземних військ та відновлення державної влади на окупованих територіях.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, перебуваючи на військовому аеродромі в селищі Озерне в рамках офіційного візиту в Житомирську область.

«Коли буде мир? Коли буде закритий кордон, коли іноземні війська будуть виведені з нашої території, і коли ми зможемо нарешті відновити державну владу на окупованих територіях. Яким чином цього можна домогтися? Цього можна домогтися дипломатичними зусиллями. Сьогодні нашими зусиллями скоординована підтримка усього світу, і саме цьому присвячені сьогоднішні переговори підготовчої групи, саме цьому будуть присвячені, якщо ми вийдемо на проект узгодженого документу, саміт в нормандському форматі за участю лідерів Німеччини і Франції, саме цьому будуть присвячені, якщо вдасться підготувати, зустрічі і в Женевському форматі, за участю керівництва Євросоюзу та Сполучених Штатів Америки. І повірте мені, що на сьогоднішній день дуже чітко і добре розпланована система, і вдається уникати зайвих і непотрібних жертв з українського боку», - сказав Петро Порошенко.

Зі слів Верховного Головнокомандувача, з 9 грудня, від часу оголошення перемир’я, під час боєзіткнень на підконтрольній Україні території загинуло лише троє українських військових. До цього втрати були 15-20 чоловік за добу.

«А тепер визначайте, це псевдо- чи не псевдо-», - сказав президент, відповідаючи на питання журналістів про доцільність перемир’я з бойовиками.

«На сьогоднішній день мені повідомили, що за ніч, починаючи з 20-ї години, не було жодного пострілу. Ви це не знаєте – я це вам кажу. На сьогоднішній день українським військовим відданий наказ: у випадку, коли здійснюються обстріли, вони мають можливість давати вогонь у відповідь», - відповів гарант.

Зі слів Петра Порошенка, за час перемир’я, поки не йдуть активні бойові дії, вдалося повністю відновити боєздатність частин і підрозділів Збройних Сил України.

«На 5 вересня у нас залишалося 20% техніки від боєкомплекту. Сьогодні 100%, сьогодні є чим себе захищати. Тому міф про те, що українські військові не мають можливості або наказу відкривати прицільний вогонь у відповідь – це брехня. Вони мають можливість, і ефективно знищують бойовиків. Тільки зараз вони вже мають системи контрбатарейної та контрмінометної боротьби, снайперські гвинтівки, нічні приціли, вони гарно натреновані. Ефективність дій українських військових на порядок вища. От як ми використовуємо так зване перемир’я», - заявив президент.

Як повідомляв Житомир.info, 5 січня під час робочої поїздки у Житомирську область Петро Порошенко передав військовослужбовцям частин Збройних Сил більше 150 одиниць військової техніки та озброєння.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі