Політика

Дмитро Тимчук у Житомирі: У нас є сили, щоб відбити атаки противника в Донецькому аеропорту

16 January 2015, 15:15

Народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, який 16 січня прибув до Житомира на засідання сесії обласної ради, запевнив, що в районі Донецького аеропорту сконцентровані усі необхідні сили для відбиття атак противника.

«Повідомлення анонімних солдатів, які нібито зараз перебувають в аеропорту з одними автоматами – це брехня. Там є підрозділ дальнобійної артилерії, є наші підрозділи систем реактивного залпового вогню, які працюють якраз під час спроб штурму. Складніше – коли йдуть артилерійські обстріли, кількість яких дійсно зросла, бо ведеться вогонь з житлових кварталів. Давати зараз вогонь у відповідь – самі знаєте… Там зараз ОБСЄ працює, які дуже сильно російські лобі. Вони якраз ось це і схоплюють, бо працюють по наводці бойовиків. Відповідати на артобстріли - тільки давати привід, що українські військові наносять удар по житловим кварталам, одразу починається скандал, резонанс і таке інше. Оце справді проблема. Але що стосується штурму – у нас там є повністю сили, щоб відбивати атаки, принаймні при тій конфігурації військ противника, яка там зараз є в районі Донецького аеропорту», - розповів Дмитро Тимчук.

Координатор групи «Інформаційний спротив» також пояснив, чому не надає дані про кількість втрат серед українських військових.

«Ми не даємо втрати по нашим силовикам. Це, вважаємо, прерогатива Міністерства оборони. Наприклад, вчора була ситуація – йде повідомлення, що є 2 загиблих та 6, а потім 10 поранених, без прізвищ, без нічого. Одразу родичам, які знають, що їхні чоловіки чи діти знаходяться у цьому аеропорту, це ж можна посивіти, допоки дізнаєшся - чи твоя дитина залишилася живою, чи ні. Не можна такі речі робити. Міністерство оборони повинно перевірити дані і тільки тоді повідомляти родичів», - зазначив Дмитро Тимчук.

Що стосується втрат бойовиків в районі Донецького аеропорту, за оцінками «Інформаційного спротиву» - їх близько сотні.

«Загалом, що стосується оборонної групи, що атакувала, ми оцінюємо втрати бойовиків 3-4 екіпажі, тобто десь 10-12 чоловік, а от піхоти -  там близько 80-90 чоловік за нашими оцінками», - розповів Тимчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі