Влада

Керівники Житомирської області на Водохреща поїхали у чоловічий монастир

19 January 2015, 22:37

 19 січня, у велике свято Хрещення Господнього, голова облдержадміністрації Сергій Машковський разом із заступниками, головою обласної ради Віталієм Французом, в. о. начальника УМВС України в Житомирській області Григорієм Полковніковим та начальником управління СБУ в області Володимиром Пахнюком завітали до Свято-Духівського чоловічого монастиря в Коростишівському районі, аби скупатися в освяченій воді.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба облдержадміністрації.

«На Водохреще купаюся вже не вперше. Щоразу це неймовipний заряд енергії, бадьорості та позитиву. Бажаю, щоб свята вода не лише очистила українців духовно, а й сповнила вірою в перемогу нашої держави», - цитує Сергія Машковського прес-служба ОДА.

За словами Архімандрита Антонія, зараз в монастирі прислуговує 5 чоловіків. Троє священнослужителів перебуває в зоні проведення антитерористичної операції.

На території монастиря є багато капличок та підземна церква, яку, за словами отця Антонія, побудували всього за чотири місяці. Ікони, до яких моляться священники та віряни в святому храмі, є точними копіями візантійських. Щодня підземну церкву на території Свято-Духівського монастиря відвідує багато прихожан.

«Голова облдержадміністрації Сергій Машковський подякував настоятелю Антонію за службу та  був вражений тим, що віруючі з усієї України знаходять через молитву свій душевний спокій саме в чоловічому монастирі на Житомирщині», - інформує прес-служба.

Заступник голови ОДА Ярослав Лагута

Перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко

Заступник голови ОДА Вячеслав Поліщук

Голова ОДА Сергій Машковський

Керівник УМВС Григорій Полковніков

Фото прес-служби облдержадміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі