Місто

Житомирські волонтери зустріли з пологового будинку дружину зниклого в АТО військового

21 January 2015, 18:49

 Кілька десятків волонтерів 21 січня з’їхалися до житомирського пологового будинку, аби зустріти дружину військовослужбовця 30-ї бригади з новонародженим малюком. Про народження сина старший солдат Олександр Фурман не здогадується – 8 місяців тому він зник безвісти під час несення служби в АТО.

Дружина розповідає: у квітні Сашка мобілізували в 30-у окрему механізовану бригаду. 22 травня в бою під Рубіжним він отримав поранення, дорогою у лікарню, на «швидку» напали терористи. Відтоді Олександр числиться зниклим безвісти, дружина припускає: він міг потрапити у полон.

«ДНР виставляли свої списки, що він знаходиться у них в полоні. І Центр звільнення полонених на основі цього зробив висновок, що він у полоні. Мені пояснювали, що є свідки, які бачили його там, але інформації про те, хто ці люди і де його утримують, мені не надали», - каже Ольга Фурман.

Про свою третю вагітність Ольга дізналася вже після зникнення чоловіка. За 8 місяців від нього жодної звістки, але молода мама не сумнівається: Олександр – живий.

Вдома на повернення татка чекають ще дві маленькі донечки – 4-річна Марина і півторарічна Саша. Рідні кажуть: впродовж усієї вагітності підтримували Ольгу, боялися, аби хвилювання не позначилися на здоров’ї малюка, якого вона носила під серцем.

Привітати родину героя до пологового будинку прийшло кілька десятків житомирян. Усі несуть подарунки для немовляти і мами.

«Ми прийшли, щоб привітати, підтримати, щоб вона знала, що вона – не одна в цьому місті, що ми її будемо підтримувати», - каже житомирянка, дружина військового Ірина Коцюба.

«Бажаємо, щоб все було добре, щоб вона трималася, вірила в краще. Ми всі віримо, що чоловік ось-ось повернеться і буде виховувати своїх діток разом з нею. Вона має знати, що вона - не одна» - каже волонтер Тетяна Сиропятова.

Волонтери обіцяють і надалі підтримувати дружину військовослужбовця, аж поки глава сімейства не повернеться додому. Із пологового будинку її проводжають оплесками.

Допомогти родині матеріально може кожен, переказати гроші можна на картку ПриватБанк 5168 7572 0249 6289 Фурман Ольга Олександрівна.

 

 

 

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі