Місто

Житомир.info перевірив трати депутатів міської ради на дитячі майданчики

5 February 2015, 10:59

 1 мільйон 154 тисячі бюджетних гривень витратили у 2014 році депутати Житомирської міської ради на забезпечення потреб своїх виборчих округів, кожен міг використати 20 тис.грн.

«Я впевнена, що кошти, які виділяються на їх діяльність, це саме ті кошти, які використовуються найбільш ефективно для громади Житомира. Кожен депутат хоче на своєму окрузі, або десь в якомусь районі зробити те, що потребує громада. Кошти, які використовують депутати, як правило найбільше ідуть на ЖКГ, якісь дахи, під’їзди, іще якісь видатки, ідуть на освіту і ідуть на майданчики. І депутати не дають змоги, щоб ці кошти не були освоєні, щось не зроблено, щось не дороблено», -  коментувала журналістам секретар міської ради Любов Цимбалюк.

Що зроблено, а на що гроші витрачалися даремно, вирішили перевірити журналісти Житомир.info. Надіславши інформаційний запит, з’ясували, що 81 тис. грн. депутати витратили на обладнання дитячих майданчиків.

5 тисяч гривень на дитячі майданчики витратила депутат Наталія Боровська: 1 тис. грн. вона заплатила за дитячі гойдалки на проспекті Миру, 15; 4 тис.грн. – за елементи дитячого майданчика на проспекті Миру, 8.

Депутат Олександр Величко у 2014 році встановив елементи дитячого майданчика на Мануїльського, 139. За них заплатив 5 тис. грн.

Втричі більше витратив Михайло Заславський: придбана ним конструкція за 15 тис. грн. мала б стояти за адресою Київська, 29, але на цьому місці нині порожній двір без натяку на дитячий майданчик.

Кольорові Гірки, гойдалки, пісочниця і турніки на вул. Бориса Тена, 104 встановив Микола Янушевич, витратив на це 16 тис. грн.

Рекордні 20 тис. грн. віддав за облаштування майданчика Володимир Михалець: кольорова гірка, лавка і гойдалка знаходяться на Київській, 96.

На розі вулиць Маяковського, 3/Якіра, 18 свіжо пофарбований майданчик від депутата Валентина Позняк, вартість – 5 тис. грн.

Схожа картина і на Лесі Українки, 18 за ту саму ціну – 5 тис. грн. Цей майданчик встановив депутат Олег Самчук.

Така ж пофарбована гойдалка, пісочниця, лавка і турнік на вул. Львівській 7-9 встановлена за 5 тис. грн стараннями секретаря міськради Любові Цимбалюк. Ще 5 тис.грн. вона витратила на елементи майданчика по Київській 23-25, втім за цією адресою зараз лише обломки старої пісочниці і лавка.

Нагадаємо, 29 січня депутати проголосували і у 2,5 рази збільшили суму на потреби округів. Тепер кожен депутат зможе витрачати на своїх виборців не 20, а 50 тис.грн. – тобто 3 млн.грн. з міського бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі