Місто

На майдані Корольова у Житомирі сотні людей стали навколішки, проводжаючи 38-річного бійця «Донбасу»

7 February 2015, 14:53

7 лютого у Житомирі попрощалися з 38-річним бійцем батальйону «Донбас» Вадимом Антоновим з позивним «Самольот». Він брав активну участь у Революції Гідності, а потім одним із перших записався добровольцем.

«Він ще на Майдані довів, що патріот. Він прийшов у батальйон спеціального призначення «Донбас» добровольцем. Він був дуже веселий, життєрадісний, він любив жити. Хочу попросити вас, земляків, жителів Житомира, щоб не забули, допомогли сім’ї», - звернувся до житомирян командир протитанкового взводу батальйону «Донбас» Володимир Бабенко.

Вадим Віталійович Антонов загинув 10 серпня 2014 року під Іловайськом. Заступник командира взводу, де служив загиблий, розповідає - у всіх бойових операціях Вадим завжди йшов у перших рядах.

«Кожен раз він був у штурмовій групі. Штурмова група завжди йде попереду. Це ті, хто безпосередньо йде під кулі. Це був хлопець, якого мені весь час доводилось стримувати. Він весь час хотів бути попереду. Він, можна сказати, біг визволяти нашу землю, він поспішав це робити», - розповів заступник командира взводу з позивним «Бішут».

Віддати шану добровольцю Вадиму Антонову на майдан Корольова прийшли кілька сотень житомирян, домовину з загиблим героєм люди зустрічали навколішках.

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський зачитав указ президента України про нагородження Вадима Антонова орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно та вручив нагороду матері загиблого героя.

Поховали Вадима Антонова на Смолянському військовому кладовищі у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі