Влада

Порошенко присвоїв звання Героя України комбату 95-ї житомирської бригади

13 February 2015, 17:33

Президент Петро Порошенко під час відвідання навчального центру Національної гвардії України вручив двом військовослужбовцям державні нагороди Героя України. Нагородженні брали участь у антитерористичній операції та виявили мужність і героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це повідомляє сайт президента України.

З рук глави держави нагороди отримали командир батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Сухопутних військ Збройних Сил України майор Ігор Герасименко та командир загону спеціального призначення 3-го окремого полку спеціального призначення оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ полковник Олександр Трепак.

«Сьогодні мені випала велика честь вручити найвищу нагороду України — Зірку Героя. Кожен з вас отримує цю нагороду за мужність, стійкість, безмежну відданість своїй країні. Ваші імена вже вписані золотом в історію України», — сказав Петро Порошенко, вручаючи нагороди військовослужбовцям.

«Ви захистили не лише Щастя чи Дебальцево — ви захистили всю Україну. Вами пишається вся Україна», — також наголосив президент.

26 травня 2014 року підрозділом під керівництвом майора Ігоря Герасименка були знешкодженні бойовики та їх автомобільна техніка під час атаки на блок-пост.

Завдяки його професіоналізму, рішучості та особистій мужності підрозділам батальйонно-тактичної групи вдалося у найкоротший строк та без втрат особового складу і техніки захопити та в подальшому утримувати оперативно важливий пункт — пануючу висоту 167,6 (гора Карачун), тим самим взяти під контроль ймовірні напрямки можливих наступальних дій бойовиків поблизу Слов’янська.

27 липня 2014 року завдяки вмілому керівництву підрозділом майором в умовах інтенсивного вогневого впливу противника було знищено декілька вогневих позицій бойовиків та встановлено контроль поблизу населених пунктів Степанівка та Петровське Донецької області, що в подальшому призвело до зриву спроб висування бойовиків загальною чисельністю до 200 осіб.

29 липня 2014 року штурмовою групою під керівництвом офіцера результативно та в найкоротші строки було взято під контроль та подальше утримання стратегічно важливу точку створення «Маринівського коридору» — курган Саур-Могилу.

За час проведення антитерористичної операції двічі був поранений, але завдяки особистій силі волі, прикладу виконання військового обов’язку, вірності військовій присязі залишається на чолі підрозділу та виконує поставлені завдання.

Як повідомляв Житомир.info, 20 червня Звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно отримав комбат житомирських десантників полковник Тарас СЕНЮК.

23 серпня звання Герой України з врученням ордену «Золота зірка» отримав командир 95-ї окремої аеромобільної бригади полковник Михайло Забродський.

4 грудня звання Героя України отримав ще один житомирянин, який очолював групу спецпризначення оперативного командування «Північ», майор Олександр Петраківський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі