Влада

Командир 95-ї Житомирської бригади Михайло Забродський отримав звання Героя України

24 August 2014, 16:12

Президент України Петро Порошенко присвоїв  звання Герой України з врученням ордену «Золота зірка» двом бійцям АТО - старшому лейтенанту Євгенію Зеленському (посмертно) та полковнику Михайлу Забродському. Відповідні Укази глава держави підписав 23 серпня.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Командир 95-ї окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ полковник Михайло Забродський представлений до звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку в ході проведення АТО.

Під безпосереднім керівництвом Михайла Забродського у стислі строки на високому професійному рівні планувались завдання підрозділам під час блокування міст Слов'янськ та Краматорськ. Бригаді вдалося у стислий термін, без втрат захопити та утримувати оперативно важливий пункт - гору Карачун.

У квітні під керівництвом полковника Забродського була відбита бойова техніка 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, яка була захоплена сепаратистами у місті Слов'янськ. У червні поблизу селища Селезньовка завдяки вмілим та чітким діям Михайла Забродського в умовах інтенсивного обстрілу було знищено два блокпости бойовиків, зірвано спробу прориву до 200 бойовиків з міста Слов'янськ. Також у квітні при проведенні операції під його керівництвом аеромобільна група в районі населеного пункту Крива Лука не допустила відходу бойовиків на територію Російської Федерації.

24 серпня на параді з нагоди 23-ї річниці Незалежності України Забродський очолював колону бійців АТО. Фото з фейсбуку міністра оборони Валерія Гелетея

 

Фото Олександра Клименка

Нагадаємо, напередодні Дня ВДВ в інтерв'ю військовим кореспондентам комбриг житомирських десантників Михайло Забродський запевнив, що їхня ціль - закінчення війни та повернення додому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі