Події

У Житомирі фірма-привид із виготовлення склопакетів ошукала людей на кілька десятків тисяч гривень

25 February 2015, 09:44

Аферистом виявився 23-річний житель Одещини, який ошукав більше десятка жителів Житомира та області.

Особу шахрая встановлено, триває його розшук, - повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

- Коли до мене стали звертатися житомиряни і розповідати, що підприємець, який пообіцяв їм виготовити та встановити сучасні вікна, не виконує своїх зобов’язань, справа здавалася досить банальною, - розповідає дільничний інспектор міліції Житомирського МВ УМВС Олексій Таргонський. – Зазвичай у таких випадках виявляється, що йдеться про порушення умов договору, і все вдається мирно владнати представникам обох сторін. Зрідка потерпілим доводиться відстоювати свою правоту у суді, але в порядку приватного обвинувачення, адже такі питання перебувають у площині цивільно-правових відносин.

Проте, опитавши заявників та вирушивши за адресою представництва, вказаного у договорах, аби з’ясувати, у чому проблема, правоохоронець виявив, що фірми-виконавця… не існує. Місцеві жителі повідомили міліціонеру, що дійсно, нетривалий час в офісному приміщенні ніби була якась «контора», що займалася встановленням вікон, однак дуже швидко зникли як вивіска, так і персонал.

За фактами шахрайства правоохоронці порушили кримінальні провадження. Під час досудового розслідування міліціонери встановили, що підприємець пропонував послуги із заміни старих вікон на нові та утеплення житла за досить привабливими цінами. Своїх клієнтів він шукав, роздрукувавши рекламні листівки та найнявши людей, які роздавали їх у багатолюдних місцях, зокрема, й на центральному ринку. Відтак серед його замовників виявилися не тільки житомиряни, а й жителі області.

- Наразі встановлено понад десяток потерпілих від дій шахрая. Усі вони дали йому від 2 до 10 тисяч гривень у якості завдатку або й повної сплати за виготовлення та встановлення сучасних вікон, - повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока. – Чоловік навіть видавав «договори», однак жодної домовленості не виконав.

Працівники міліції встановили, що підозрюваним є 23-річний житель Одещини. Нині триває його розшук. Окрім того, правоохоронці мають підстави вважати, що молодик ошукав значно більше людей, і просять громадян, які потрапили у неприємну ситуацію за схожих обставин – звернутися до міліції.

Житомирський міськвідділ УМВС знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Л.Українки, 17, телефон (о412) 37-23-21 або 102.

Житомир.info повідомляв про прийоми психологічної "атаки", якими користуються "просувачі" дешевого металопластику в Житомирі та інших містах. Переважна більшість збувачів такої продукції - аферисти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі