Події

Житомирський губернатор провів оперативну нараду щодо конфлікту у селі Паволоч, під час якого загинув 20-річний хлопець

8 March 2015, 10:48

 Губернатор Сергій Машковський через конфлікт, який призвів до загибелі людини, терміново виїхав до Попільнянського району.

Повідомлення прес-служби облдержадміністрації опублікувала вночі на своїй сторінці у фейсбук Марина Кузьменко.

«У суботу, 7 березня, близько 16-ї години вечора у селі Паволоч Попільнянського району виникла конфліктна ситуація між агрофірмою та банківською установою. Дана подія призвела до летальних наслідків: у результаті застосування зброї одна людина загинула, ще четверо отримали поранення. На місце події терміново в оперативному порядку виїхали голова облдержадміністрації Сергій Машковський, начальник УСБУ в Житомирській області Володимир Пахнюк, т.в.о. начальника УМВС України в Житомирській області Григорій Полковніков. Керівник області з керівництвом правоохоронних структур взяли під особистий контроль процес припинення конфлікту та проведення слідчих дій. Сергій Машковський провів оперативну нараду в ході якої наголосив на тому, що потрібно якнайшвидше встановити всі події та обставини конфлікту, які понесли за собою жертви», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що конфлікт між агрофірмою та банківською установою виник через непогашений кредит, взятий під зернові.

Вранці 8 березня інформація про загибель жителя Житомирського району у с.Паволоч з’явилася на офіційному сайті УМВС України в Житомирській області.

«У с. Паволоч Попільнянського району 7 березня у результаті сутички між представниками банку та приватного товариства отримав смертельне травмування 20-річний житель Житомирського району. Міліція встановлює усі обставини події та причетних осіб. Причиною конфлікту двох сторін є кредитна заборгованість аграрного товариства банку. Упродовж 2014-2015 років тривають відповідні судові розгляди. Водночас на території підприємства зберігається майно (зерно кукурудзи), яке є предметом претензій обох сторін», - інформують правоохоронці.

В управлінні МВС зазначають, що сутичка виникла через спробу товариства вивезти з території частину зернових. У результаті було травмовано жителя смт. Новогуйвинське Житомирського району, який представляв фінансову установу.

«Хлопця з тілесними ушкодженнями грудної клітини було доставлено до районної лікарні, однак врятувати його життя не вдалося. Попередньо, причиною смерті є поранення грудної клітини з ушкодженням серця та лівої легені. На місце події прибули працівники міліції, після чого силове протистояння було зупинено», - повідомляє прес-служба УМВС.

На даний час за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація – ч.1 ст. 115 (Умисне вбивство), ч.2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), ч.4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Карається позбавленням волі на термін від 7 до 15 років.

Наразі триває встановлення усіх учасників конфлікту. Проводяться інші слідчо-розшукові заходи. З місця події вилучено гільзи до травматичної зброї, які направлено на експертне дослідження.

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого у селі Паволоч Попільнянського району вже стріляли: люди, які намагалися вивезти зерно з сушки агропідприємства-боржника, обстріляли автомобіль з місцевими мешканцями.

 

Фото з фейсбук Марини Кузьменко

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі