Суспільство

Житомирська область – п’ята за кількістю заяв учасників АТО на землю

10 March 2015, 14:02

У Житомирській області з червня 2014 року до територіальних органів Держземагентства та органів місцевого самоврядування надійшло 2029 клопотань стосовно виділення у власність земельних наділів учасникам АТО та загиблим воїнам.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації з посиланням на Державне агентство земельних ресурсів України.

За кількістю клопотань Житомирська область – на 5-му місці серед областей, де подана найбільша кількість заяв від військовослужбовців.

Так, у Волинській області надійшло 3254 відповідних клопотань, у Львівській – 2944 клопотань, у Київській – 2699 клопотань та у Миколаївській – 2400 клопотань. 

Загалом з червня 2014 року українські військовослужбовці подали близько 28 тисяч заяв на отримання земельних ділянок різного цільового призначення – для ведення особистого селянського господарства, будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва.

Станом на 5 березня 2015 року територіальні органи Держземагентства та органи місцевого самоврядування вже надали учасникам антитерористичної операції та членам родин загиблих на сході України військовослужбовців дозволи на відведення 16251 земельної ділянки.

Загальна площа відведених земель становить 9038,7 гектара.

Як повідомляв Житомир.info, більшість учасників АТО бажають отримати земельні ділянки в Житомирському районі.

У січні 2015 року на вулиці Радоновій у Житомирі почали визначати межі ділянок для військовослужбовців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі