Події

Родичі вбитого Олександра Жадька вважають, що судовий розгляд справи навмисно затягують

12 March 2015, 10:39

10 березня у Житомирському районному суді відбулось чергове засідання по справі про вбивство 43-річного Олександра Жадька, яке сталося 11 липня 2014 року в селі Зарічани. На даний час триває дослідження доказів сторони захисту та обвинувачення, а саме допитуються свідки. Попри те, що судове засідання було відкритим, журналісту Житомир.info не дозволили проводити відеозйомку слухання.

Брат загиблого Юрій Жадько розповів, що судові засідання відбуваються раз на місяць і часто переносяться. Поведінку сторони обвинуваченого він вважає умисним затягуванням справи.

«На мою думку, затягується справа, в першу чергу, зі сторони обвинувачуваного, тому що минуле засідання, яке мало відбутися 25 лютого не відбулося по причині відсутності захисника обвинувачуваного. Це вже не перший раз відбувається. Що можу сказати, сторона обвинуваченого затягує справу, щоб пройшло більше часу, свідки не пам'ятали деякі деталі, плуталися в показах. Так само я не виключаю, що у обвинувачуваного є можливість впливати, домовлятись з деякими свідками і це певним чином впливає на сам судовий процес», - розповів брат загиблого Юрій Жадько.

«Крім того, сьогодні у судовому засіданні було розглянуте заявлене мною клопотання про направлення листа на кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури з метою вирішення питання про притягнення до відповідальності захисника у вказаному кримінальному провадженні, оскільки останній, на мою думку, з неповажних причин 25 лютого не з'явився у судове засідання, у зв'язку з чим останнє було зірване. У задоволені даного клопотання судом також було відмовлено», - розповів прокурор відділу прокуратури Житомирської області Олександр Божко.

Попри це родина загиблого не втрачає надії, що суд все ж прийме справедливе рішення.

Як повідомляв Житомир.info, 11 липня 2014 року в орендованому будинку в селі Зарічани Житомирского району жорстоко вбили 43-річного чоловіка – підприємця Олександра Жадька. Через три неділі після вбивства міліція затримала підозрюваного. Ним виявився 30-річний житель Житомирської області. Майже 2 місяці він перебував під вартою, але 26 вересня Корольовський районий суд Житомира прийняв рішення, яким дозволив затриманому внести грошову заставу в 200 тыс. грн. і вийти на волю. Прокурор двічі вносив подання про зміну підозрюваному запобіжного заходу на перебування під вартою, але суд їх щоразу відхиляв. На останніх судових засіданнях по даній справі свідки почали змінювати свої покази

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі