Суспільство

З 1 квітня у Житомирській області діятиме заборона на лов риби та раків

24 March 2015, 15:00

З 1 квітня у Житомирській області не можна буде ловити рибу і раки.

Наказ про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у 2015 році опублікований на офіційному сайті управління рибоохорони в Житомирській області.

«1. Встановити весняно-літню заборону на вилов водних ресурсів на період нересту риби і відтворення інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у такі строки:

- на річках та їх притоках з 01 квітня по 20 травня;

- на водосховищах та ставках з 01 квітня по 10 червня;

- у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктів (в межах діяльності управління) з 01 квітня по 30 червня.

2. Заборонити всякий лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню, в період з 01 квітня по 20 червня і з 15 липня по 05 вересня, під час виношування ікри, личинок, першої і другої линьок», - йдеться у наказі.

Окрім того, у терміни, вказані у пункті 1 наказу, забороняється пересування будь-яких плавзасобів, що належать фізичним та юридичним особам, за винятком суден контролюючих органів, що застосовуються для виконання службових обов’язків.

Також в період нересту риби забороняється організація змагань з рибальства та підводного полювання.

Однак на період весняно-літньої заборони дозволяється любительський і спортивний лов риби з берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок та за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудками з одним гачком або спінінгом.

Місцями нересту вважаються мілководні, зарослі вищою водяною рослинністю або закорчовані ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки, прибережна рослинність на річках, озерах, водосховищах, штучних водних об’єктах.

Наказом передбачено посилення охорони водойм, особливо нерестовищ і шляхів підходу до них плідників риб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі