Влада

Структурним підрозділам управління, яким керує депутат Житомирської міськради, хочуть дати з бюджету 300 тис.грн.

20 April 2015, 10:50

 Житомирська міська рада хоче затвердити Програму розвитку інформаційної інфраструктури Богунського та Корольовського районних відділів управління Державної міграційної служби України та виділили на її реалізацію 300 тис. грн. з міського бюджету.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті міськради.

«На виконання в місті Житомирі Законів України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», Концепції державної міграційної політики, затвердженої Указом Президента України від 30 травня 2011 року №622/2011, а також створення умов для виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 №780-р «Про затвердження плану заходів із запровадження документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, у які імплантовано безконтактний електронний носій, і створення національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства на 2014-2017 роки», міська рада вирішила затвердити міську Програму розвитку інформаційної інфраструктури Богунського та Корольовського районних відділів у м. Житомирі Управління Державної міграційної служби України в Житомирської області на 2015-2016 роки», - йдеться у проекті рішення.

Розпорядником коштів міського бюджету буде управління Державної міграційної служби України в Житомирській області, яке з вересня минулого року очолює депутат міської ради Олександр Радько.

«Богунським та Корольовським районними відділами м. Житомира, а також безпосередньо Управлінням ДМС України в Житомирській області з метою забезпечення євроінтеграційного процесу шляхом запровадження безвізового режиму країн ЄС з Україною, вживаються заходи, спрямовані на покращення обслуговування мешканців міста Житомир, зокрема у частині виконання життєво важливих для них процедур з реєстрації місця проживання, оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. На якість надання цих послуг впливає рівень телекомунікаційної інфраструктури, її відповідність встановленим вимогам та забезпеченість комп’ютерним обладнанням. Однак, наявна інформаційна інфраструктура в підпорядкованих територіальних підрозділах не відповідає встановленим вимогам, що може негативно позначитися на своєчасності отримання/передачі відповідних даних шляхом телекомунікаційного зв’язку. Також існуючий стан інформаційної інфраструктури підпорядкованих територіальних підрозділів не забезпечує повного підключення до Національної системи конфіденційного зв’язку України, що незадовільно позначається на якості надання адміністративних послуг», - так у проекті визначенні проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма.

Реалізація міської Програми планують здійснювати шляхом: оновлення інформаційної інфраструктури підпорядкованих територіальних підрозділів УДМС розташованих у місті Житомирі; забезпечення дієвого телекомунікаційний зв’язку Богунського та Корольовського РВ у м. Житомирі УДМС України в Житомирській області; забезпечення підключення за допомогою волоконно-оптичних ліній зв’язку до Національної системи конфіденційного зв’язку України з використанням ІР – мереж з пропускною спроможністю каналу зв’язку 10 Мбіт/с.

На виконання Програми, яка розрахована на два роки, планують виділити з міського бюджету 300 тис.грн. – по 150 тисяч у 2015 та у 2016 роках.

Ці кошти планують витратити на придбання персональних комп‘ютерів з жорстким диском об‘ємом не менше 500Гб, оперативною пам‘яттю не менше 4 Гб (процесор, материнська плата, монітор оптимальні на момент закупки); джерела безперебійного живлення не менше 500 Вт.; принтерів з системою безперервної подачі чорнил; планшетних сканерів з швидкістю сканування  не більше 30 сек.; кабельно-провідникової продукції для організації мережі 220 В та комп‘ютерної мережі; придбання комплектів ліцензійного програмного забезпечення  Windows, MS Office, Abbyy Finereader; антивірусне програмне забезпечення.

Нагадаємо, Корольовський районний відділ УДМС знаходиться за адресою пров. Львівський, 4 та 5, Богунський районний відділ – вул. Котовського, 75.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі