Інтерв'ю

Патріарх Філарет у Житомирі: Ми готові жити з росіянами у мирі і злагоді, тільки щоб вони залишили нас у спокої

29 April 2015, 19:51

 Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет приїхав 29 квітня до Житомира, щоб взяти участь у першому Балі Благодійників, організаторами якого стали Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі», Благодійний фонд «Сім’Я», благодійний фонд «Зігрій любов’ю дитину», відділ соціального служіння Житомирської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату та Асоціація благодійників України.

«Благодійництво набирає силу в Україні у зв'язку з тяжким положенням України. Іде війна і наші воїни захищають нашу землю. Росія війну цю називає громадянською, говорячи неправду. Бо хоч і воюють сепаратисти – українські громадяни з громадянами, що захищають свою землю, але якби не втручання Росії у внутрішні справи України, цієї війни не було б. Росія звершила агресію по відношенню до України. Правда на нашому боці, бо ми жертва агресії, а не агресор, Бог не може бути на боці неправди і на боці агресора. Оскільки правда з нами, а з правдою Бог, то й перемога буде наша. Рано чи пізно, але ми будемо святкувати перемогу над нашим агресором, над нашим супротивником – Росією. Це буде обов'язково, тому що Бог – непереможний», - зазначив Філарет на прес-конференції.

Також Патріарх зазначив, що парафії УПЦ Київського патріархату з перших днів бойових дій на сході держави допомагають військовослужбовцям. Так, зусиллями вірян було придбано та відправлено в зону проведення АТО понад 50 автомобілів «швидкої допомоги», медикаменти, бронежилети і харчі.

«Ми не проти росіян. Ми готові з ними жити в мирі і злагоді, тільки щоб вони залишили нас у спокої. Можна бути в мирі, будучи в неволі. Це теж може бути мир, але нам мир в неволі не потрібний. Ми в своєму гімні співаємо «душу й тіло ми положим за нашу свободу», тому нам потрібен мир справедливий і мир у свободі», - сказав Патріарх Київський і всієї Руси-України.

Патріарх Філарет звернув увагу на те, що війна, яка сама по собі є злом, стала рушійною силою для об’єднання українського православ’я, а ще, намагаючись допомогти захисникам, народ об’єднується навколо благодійності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі