Місто

У Житомирі приватний ЖЕК попередив споживачів про намір підняти тарифи на вивезення сміття

13 May 2015, 10:58

Приватне підприємство «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство №4»  м. Житомира планує підняти тарифи на послуги з вивезення побутових відходів.

Інформація про це опублікована в рубриці «Оголошення» сайту Житомирської міської ради.

«Керуючись п. 2.5 «Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012 р. № 390, Приватне підприємство «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство № 4»  м. Житомира доводить до відома споживачів інформацію про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги з вивезення побутових відходів», - йдеться у повідомленні, підписаному директором ПП «ВЖРЕП № 4» Володимиром Тичиною.

Далі йде обґрунтування причин зміни тарифу:

«Діючі тарифи на послуги з вивезення побутових відходів, встановлені рішенням виконкому Житомирської міської ради від 21.01.2015 р.№ 23 «Про встановлення тарифів на послуги приватного підприємства «ВЖРЕП № 4» на вивезення твердих побутових відходів та погодження інвестиційної програми у сфері поводження з твердими побутовими відходами у м. Житомирі» у  зв’язку із значним зростанням цін на паливно-мастильні матеріали відшкодовують на сьогодні 89% фактичної собівартості послуг. Тариф в частині захоронення залишається без змін.
Головною причиною необхідності перегляду тарифів на надання послуг з вивезення побутових відходів є зростання вартості паливно-мастильних матеріалів на 21,1%.

Через постійне зростання витрат тариф на послуги з вивезення побутових відходів є збитковим , в зв’язку з чим на  підприємстві бракує обігових коштів, що може призвести до заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємства та обов’язкових платежів до бюджету.
На підставі вищезазначеного, з метою забезпечення належного рівня та своєчасності надання послуг з вивезення побутових відходів, необхідно переглянути діючі тарифи та привести їх до економічно обґрунтованих витрат підприємства».

Порівняльний аналіз тарифів на вивезення побутових відходів для споживачів: 

Найменування

Діючий

тариф,грн.

Плановий

тариф,грн.

Відхилення

грн.

%

І та ІІ категорія (населення та бюджетні установи та організації)

Тариф на вивезення 1 куб.м побутових відходів з єдиним податком 4%

34,64

38,30

3,66

10,6

Тариф на захоронення 1 куб. м побутових відходів

5,96

5,96

0,00

0,00

ІІІ категорія (інші споживачі)

Тариф на вивезення 1 куб.м побутових відходів з єдиним податком 4%

37,26

41,20

3,94

10,6

Тариф на захоронення 1 куб. м побутових відходів

5,96

5,96

0,00

0,00

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються протягом 15 календарних днів з дня опублікування на електронну адресу vzhrep-4@ukr.net або за адресою: вул. Северина Наливайка, 7-а,  тел. 41-70-11.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році ПП "ВЖРЕП №4" виграв суд проти управління житлового господарства та Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі