Влада

Новий начальник житомирської міліції про обговорення: Чому ми не узгоджуємо космонавтів чи начальників ЖЕКів?

13 May 2015, 17:03

 13 травня кілька десятків активістів, як напередодні вимагали відставки новопризначеного начальника обласної міліції, пришли до будівлі УМВС у Житомирській області на Старому бульварі. До людей вийшов новий начальник управління Валерій Рудик, та запросив активістів на громадські обговорення.

«Хочу повідомити – вчора після нашої зустрічі я спілкувався з губернатором, з головою ради, з прокурором, з начальником СБУ, з підприємцями. Ну, майже всю ніч спілкувався і дійшли до такого висновку, що на 11.30 усіх вас запрошуємо в актову залу в управлінні внутрішніх справ в Житомирській області для проведення громадських слухань, де ми можемо у відкритій, цивілізованій бесіді визначити всі ті питання, що нас бентежать», - звернувся до активістів начальник УМВС Валерій Рудик.

Під час обговорення голова громадської ради при облдержадміністрації пояснив, чому люди протестують проти призначення нового начальника.

«Позиція наша полягає в тому, що ми проти такого способу призначення будь-кого, тому що сьогодні ми переживаємо ті часи, коли таке відомство, воно під особливим контролем. Я би сказав під мікроскопом, тому що з такого відомства були ті «беркути», які били студентів на мирних мітингах, з такого відомства були ті люди, які стріляли в Небесну сотню. Тому хай це не буде дивиною отака реакція для вас, Валерій Степанович, але це сьогодні свідчення того переживання, тих небайдужих людей, які залишили роботу, які залишили свої особисті справи і прийшли показати свою громадянську позицію», - каже голова громадської ради при ОДА Володимир Стельмах.

На громадських обговореннях також був присутній і колишній керівник УМВС у Житомирській області Юрій Демяненко. Він закликав громаду підтримати кандидатуру Рудика.

«Я приїхав, щоб підтримати цю людину. Ця людина нічим на даний момент по міліцейській інформації і по вашій інформації не заплямована. Зараз в Житомирській області повинен бути мудрий очільник міліції, який не один рік пропрацював у міліції. Шановні присутні, я не буду давати слово за нього, що він нормальний. Він буде з вами працювати і я думаю, що співпраця з вами буде постійна і ця людина буде на своєму місці. Шановні колеги, шановні присутні, я звертаюсь до вас – підтримайте начальника УМВС», - звернувся до присутніх Юрій Демяненко.

Після обговорення, яке тривало близько двох годин, члени громадської ради при ОДА більшістю голосів підтримали нового начальника УМВС. Валерій Рудик каже: і сам планував зустріч з громадою, втім після учорашнього мітингу громадських організацій зрозумів необхідність громадських обговорень.

«Вони були необхідні, хоча і був вже наказ (про призначення на посаду - ред.). Зрозумійте, міліція працює єдиноначально, якщо ми зараз будемо на зону АТО погоджувати кожного командира, який йде туди, або чого ми не погоджуємо начальників ЖЕКів? Чого цікаво саме міліцію погоджувати. Чого не погоджуємо космонавтів? Є якась межа, є Міністерство внутрішніх справ, яке при призначенні на такі посади відходить від професійності, надійності працівника і дає свій вибір. Ну, а те, що є веління нового часу така зустріч, я вважаю, що була потрібна. Я її і так планував, а так як воно трапилось, так воно трапилось», - прокоментував результати обговорення Валерій Рудик.

Новопризначений головний міліціонер області також розповів, що вже розглядає кандидатури на посади своїх заступників, втім конкретних прізвищ Валерій Рудик не назвав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі