Суспільство

У Житомирській області екологи пішли по місцям продажу конвалій

18 May 2015, 09:28

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області розпочали заходи щодо протидії знищення та незаконного продажу Конвалії звичайної. 

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

Здійснюються виїзди в місця збору та реалізації, де проводиться роз’яснювальна робота з місцевим населенням.

Екологи нагадують, що згідно ст. 10 ЗУ «Про рослинний світ» забороняється реалізація лікарської та технічної сировини дикорослих рослин юридичними  або фізичними особами, які не мають дозволу на спеціальне використання природних рослинних ресурсів.

Відповідно до ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від трьох до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої. 

Державна екологічна інспекція у Житомирській області закликає всіх проявити екологічну свідомість, а саме  не зривати, не продавати весняних квітів заради збереження унікальної української природи та зокрема, мальовничої Житомирщини. 

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2015 року екологи оголосили операцію «Первоцвіт», в ход якої в місцях збору, шляхах перевезення та в пунктах пропуску через державний кордон присікалися спроби продажу черемші (цибулі ведмежої), шафрану (крокуса), підсніжника, сон-трави та інших червонокнижних рослин.

Фото прес-служби Державної екологічної інспекції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі