Влада

На засіданні виконкому «допитували» Шуста про незаконну рекламу у Житомирі

21 May 2015, 11:15

20 травня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міськради керівник КП «Реклама» Володимир Шуст доповів про встановлення нових рекламних засобів, про які йшла мова у зверненні членів виконкому до в.о. мера Житомира Любові Цимбалюк з проханням звільнити трьох чиновників. 

За словами Володимира Шуста, новий рекламний банер магазину «Комфі», який нещодавно з’явився на фасаді центрального універмагу, дійсно був розміщений з порушеннями, адже договір на розміщення зовнішньої реклами на цій будівлі завершився у січні 2015 року. Інспектори комунального підприємства вже склали відповідні приписи.

«Склалась дійсно незрозуміла ситуація. 28 квітня на ЦУМі з’явився банер магазину «Комфі», 29 квітня ми вже склали припис і ось отримали відповідь. Свого часу фірма «Аляска груп» мала дозвіл на розміщення зовнішньої реклами на фасаді ЦУМу, але він закінчився у січні 2015 року. Однак, коли «Комфі трейд» зайшов на третій поверх ЦУМу, «Аляска груп» повідомила їм, що у них є дозвіл на розміщення реклами. Вони підписали договір і «Аляска груп» розмістила рекламу «Комфі»… У листі, який ми отримали вчора, нам повідомили, що після нашого припису «Комфі» вжив заходів для того, щоб цю конструкцію негайно демонтували. Я думаю, що найближчим часом це питання буде вирішено», - розповів Володимир Шуст.

За словами керівника КП «Реклама», навести лад з незаконно розміщеною у місті рекламою не так і просто, адже це тривала процедура.

«Поясню процедуру на прикладі «Комфі». На наступний день після того, як з’явилася ця реклама інспектор направив їм лист-попередження і, відповідно до закону, у них є тиждень, щоб відреагувати на цей припис. Якщо через тиждень вони не реагують, тоді після письмового нашого повідомлення за підписом заступника міського голови, який веде питання реклами, направляється припис – протягом двох тижнів. Тобто якщо вони не реагують на наші приписи, все одно має пройти півтора місяці, як би ми того не хотіли», - розповів Володимир Шуст і додав, що у подальшому для демонтажу незаконної реклами потрібно прийняти відповідне рішення виконкому, а це ще 20 днів на оприлюднення проекту рішення та час на його виконання.

Члени виконкому висловили думку, що таким чином фактично будь-хто може розмістити свою рекламу у місті і безкарно та цілком безкоштовно користуватися нею щонайменше півтора місяці, на що керівник КП «Реклама» погодився.

Також Володимир Шуст пояснив і появу нового білборду на майдані Соборному, про який члени виконкому у своєму зверненні говорили, що дозвіл на його розміщення не надавали, більше того, при його встановленні був пошкоджений газон у центрі міста.

За словами директора КП «Реклами», дозвіл на розміщення зовнішньої конструкції на майдані Соборному надавався ще попереднім виконкомом у 2014 році, але лише зараз його вирішили встановити.

«Конструкція встановлена менше місяця тому, але там уже посіяна трава і посаджені чорнобривці. Хто цього не бачив, поїдьте і подивіться. Ми зараз туди виїжджаємо: якщо там немає чорнобривців, я пишу при вас заяву про звільнення», - заявив Володимир Шуст.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі