Влада

Житомирські селяни скаржаться, що молоко дешевше від води. Звернення до КМУ та Верховної Ради

8 June 2015, 15:07

 Житомирські депутати просять врегулювати закупівельні ціни на молоко.

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

У зверненні до Верховної Ради та до Кабінету Міністрів обласна рада просить негайного втрутитися в ситуацію на ринку закупівлі молока та ухвалити закон, який би змусив заготівельників та переробників встановити адекватні ціни на молоко.

«Українські селяни виробляють близько 80% молочної продукції, яка продається в наших магазинах, але результатами їх важкої повсякденної праці, на превеликий жаль, сьогодні користується невелике коло олігархів, які є власниками молокопереробних підприємств. Встановивши монополію на право визначати рівень закупівельних цін, власники молокопереробних підприємств поставили селян за межу виживання. Постає логічне питання: чому при різкому падінні закупівельних цін на молоко ціни на готову продукцію молокопереробних підприємств у магазинах не знижуються, а навпаки, зростають? Чи не тому, що олігархи з так званої «молочної мафії», як їх називають самі селяни, хочуть за весняно-літній сезон подвоїти-потроїти свої надприбутки?», - йдеться у тексті звернення.

Люди в області скаржаться на те, що молоко дешевше від води. Це вже – крик душі, бо у багатьох селян молоко – єдиний дохід у сім’ї. Низькі ціни на молоко від населення ведуть до нерентабельності його виробництва, а це, в свою чергу, – до зменшення поголів’я молочних корів у господарствах населення району. Якщо і надалі збережеться така тенденція, то селяни почнуть збувати поголів’я молочних корів на м’ясо, що обов’язково призведе до погіршення і так жахливого в фінансовому забезпеченні життя сімей селян. За словами мешканців та сільгоспвиробників району, їх не влаштовує нинішня ціна на молоко, бо утримання корови складає на рік близько 10 тисяч гривень, а віддача – не більше 6 тисяч гривень.

Звернення було ухвалене на тридцять першій сесії обласної ради шостого скликання 28 травня 2015 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі