Влада

Місцеві податки і збори на території Житомира, які затвердила міська рада

10 June 2015, 17:55

 10 червня на третьому пленарному засіданні 47-ї сесії Житомирської міської ради депутати затвердили місцеві податки та збори.

За це рішення проголосували 35 з 42 присутніх у сесійній залі (всього в Житомирській міськради 60 депутатів).

Ставки податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються у відсотках до розміру мінімальної зарплати, встановленої законодавством України на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв.м бази оподаткування.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки:

ставки податку для об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб, встановлюються в розмірі 0,5%;

ставка податку до об’єктів нежитлової нерухомості некомерційного призначенні для фізичних осіб (в т.ч. на 2015 рік) – 0,1%;

ставка податку для об’єктів нежитлової нерухомості комерційного призначення для фізичних осіб (в т.ч. на 2015 рік) – 1%.

Ставка податку для об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб, встановлюється (в т.ч. на 2015 рік) в залежності від місця розташування: центральна частина – 1%, середня частина – 0,75%, інші – 0,5%.

Центральна частина міста (червона лінія), податок – 12,18 грн/кв.м

Середня частина міста (синя лінія), податок – 9,1 грн/кв.м

Ставка земельного податку для громадян (присадибні ділянки) встановлена у розмірі 0,03% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, для інших платників (інші категорії земель) – 1%.

Від сплати земельного податку звільняються: інваліти І та ІІ групи; особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; пенсіонери (за віком); ветерани війни; постраджалі внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Транспортний податок встановлений з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, який використовується до 5 років і має об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

Встановлений також єдиний податок для суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності: для першої групи – 10% до розміру мінімальної зарплати, для другої групи – 20%. Для платників третьої групи відсоткова ставка встановлюється у розмірі: 2% - у разі сплати ПДВ згідно з Податковим кодексом, 4% - у разі включенні ПДВ до складу єдиного податку.

Як повідомляв Житомир.info, на пленарному засіданні 10 червня депутати затвердили середню базову вартість 1 кв. м землі – 249 грн 80 коп.

Поради від податківців щодо розранунку податку на нерухомість читайте тут.

На сесію приїхав нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі