Події

Подробиці затримання майора-хабарника у житомирській колонії

10 June 2015, 19:02

 У Житомирській області співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та внутрішньою безпекою Державної пенітенціарної служби викрили в одній з установ виконання покарань корупційну схему постачання ув’язненим заборонених речовин.

Про це повідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області

«Співробітники СБУ встановили, що незаконний канал постачання в колонію, де, зокрема, утримуються довічно ув’язнені особи, посадовці установи налагодили ще на початку року. За неправомірну винагороду ув’язненим передавалася низка заборонених речей, серед яких наркотичні засоби. На «замовлення» засуджених охоронці за окрему платню також організовували до колонії й нічні візити жінок. Під час отримання хабара за «надані послуги» у розмірі 5 тисяч гривень правоохоронці затримали одного з керівників закладу. Свідками затримання майора стали народні депутати України, які в цей час відвідували установу з перевіркою», - інформує обласне управління СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.14 (Готування до злочину) та ч. 3 ст. 368 (Одержання хабара) Кримінального кодексу України. За рішенням суду затриманий утримується під вартою. Тривають оперативно-слідчі дії.

Фото прес-групи управління СБУ

Про затримання у колонії розповів 10 червня на сесії Житомирської міської ради народний депутат Ігор Мосійчук, перший заступник голови парламентського Комітету з законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

«Я прибув до міста Житомира не тільки тому, що тут живуть мої родичі і мій батько звідси, а й у службових справах – я проводив інспекцію 4-ї колонії в місті Житомирі, де 6 червня загинула людина... Звертаюся до депутатів, до територіальної громади і прошу контролювати службовців пенітенціарної системи, за яку я від Парламенту відповідаю, тому що в часі мого перебування в колонії Службою безпеки України затриманий черговий по житомирському СІЗО при спробі пронесення наркотиків на територію тюрми», - сказав Мосійчук.

Нагадаємо, прес-служба прокуратури області повідомляла, що 10 червня слідчими прокуратури області спільно із співробітниками УСБУ в області, під час проведення негласних слідчих дій у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України затримано працівника Житомирської установи виконання покарань № 8.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі