Місто

У Житомирі перевізники, які виграли конкурс на 11 маршрутах, пообіцяли дотримуватися графіків і не вмикати шансон

12 June 2015, 12:21

11 червня у Житомирі визначили перевізників, які надаватимуть послуги на міських автобусних маршрутах загального користування. У залі засідань Житомирської міської ради конкурсна комісія обрала компанії, які працюватимуть на 11 маршрутах міста. 

На початку засідання Дмитро Ткачук відмітив недостатню проінформованість комісії з деяких питань, зокрема щодо матеріально-технічної бази перевізників та графіків, тож запропонував перенести засідання комісії та доопрацювати, втім більшість членів комісії пропозицію не підтримали. Дмитро Ткачук переконаний: нестача інформації вигідна деяким перевізникам.

«Враховуючи те, хто сьогодні є наші перевізники, який рівень їхнього впливу і адвокатування на користь цих рішень, то і та ж сама облдержадміністрація не надала інформацію саме з цих причин. Для того, щоб не надати повністю конкурсному комітету, і власне, щоб публічними стали ті факти, які б не дали можливості тим, чи іншим перевізникам перемогти в цьому конкурсі», - каже Дмитро Ткачук.

Після перевірки пакету документів комісія в закритому режимі прийняла рішення про допущення перевізників до конкурсу. Компанію «Схід-Транс-Алчевськ» позбавили права участі через нестачу документації. Члени комісії заслухали представників перевізників та запропонували присутнім в залі задати конкурсантам свої питання та висловити претензії. Заступник Житомирського міського голови Євгеній Демчик впевнений, що перевізники дослухаються до позицій громади.

«Перевізники взяли до уваги ці проблеми, пообіцяли їх не допускати. Сьогодні це - невиконання графіків, брудні маршрутки, це шансон у машинах, тобто якість послуги. Ви це питання відкрито задали і вони пообіцяли, що буде порядок. Отже, ми сподіваємося тільки контролювати це, і щоб сьогодні якість послуг в Житомирі була висока», - каже Євгеній Демчик.

Член міськвиконкому Дмитро Ткачук розповідає: за перевізниками треба ретельно слідкувати, адже цьогоріч право перевозити пасажирів отримали ті ж компанії, на яких вже фіксувалися порушення.

«Номер практично кожної п’ятої маршрутки не відповідає тим, які задекларовані, і в результаті підписані по угодах, тобто так само, як і сьогодні перемагають перевізники за допомогою одних машин, по факту виставляють інші і обслуговують маршрути маршрутками з іншими номерними знаками, і не рідко набагато гіршої якості», - каже Дмитро Ткачук.

Конкурсна комісія у закритому режимі методом нарахування балів визначила переможців, які надаватимуть житомирянам транспортні послуги.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі визначили перевізників на 11 міських маршрутах. Список тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі