Місто

У Житомирі водоканал забруднив річку Кам’янку синьо-зеленими нечистотами

12 June 2015, 15:10

У Житомирі після чергової аварійної ситуації на водоканалі в річку Кам’янку почали витікати нечистоти синьо-зеленого кольору.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«11 червня на телефон «гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Житомирській області надійшов дзвінок від житомирянина, який повідомив, що в р. Кам’янка іде виток синьо-зелених нечистот», – йдеться у повідомленні.

Виїхавши на місце, екологи зафіксували аварійний скид неочищених стічних стоків КП «Житомирводоканал» внаслідок чого відбулося забруднення річки Кам’янка. За ініціативи Державної екологічної інспекції по даному факту було залучено представників Житомирської міської ради; КП «По експлуатації штучних споруд»; КП «Житомирводоканал». Спеціалістами Державної екологічної інспекції у Житомирській області були відібрані проби аварійних скидів та р. Кам’янка вище, нижче потрапляння їх у водний об’єкт.

«Вищезазначене комунальне підприємство систематично не повідомляє інспекцію про аварійні ситуації внаслідок яких відбуваються забруднення водних об’єктів. На даний час тривають роботи щодо ліквідації аварійної ситуації силами КП «Житомирводоканал» з метою недопущення подальшого забруднення водного об’єкту», – наголосили у прес-службі Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

За результатами лабораторних досліджень відповідальних осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності, а також нараховані збитки за забруднення водних об’єктів.

Фото прес-служби Державної екологічної інспекції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі