Політика

Житомирська «Батьківщина» відхрестилася від Михальця, а Горай вважає його порядною людиною

12 June 2015, 19:35

 Отримання хабара в особливо великих розмірах – саме за такою статтею відкрите кримінальне провадження стосовно т.в.о. начальника управління Держземагентства у Житомирській області Володимира Михальця. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України. Його очільник, Арсен Аваков, розповів, що 11 червня правоохоронці затримали на «гарячому» Михальця та посередника під час отримання другої частини неправомірної вигоди в сумі 10 тис. доларів США.

На сайті Житомирської міської ради вказано, що Володимир Михалець є головою депутатської фракції ВО «Батьківщина». 12 червня місцеві представники політичної сили зібрали прес-конференцію, щоб повідомити – Михалець немає жодного відношення до житомирської «Батьківщини». За словами в.о. голови міської організації політичної партії Людмили Янушевич, Володимира Михальця виключили з партії в березні цього року, а новим головою депутатської фракції ВО «Батьківщина» з 12 травня є Олег Горай.

«Заява про обрання голови і зміни складу фракції не була оголошена на сесії, можливо це і є наслідок того, що не змінили прізвище нового голови фракції. Я вже говорила, що Михалець не є членом партії тому що він є членом бюро партії «Народний фронт». А людина не може бути у двох партіях», - каже Людмила Янушевич.

Новообраний голова депутатської фракції всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» у міській раді Олег Горай каже: йому невідомо, щоб Володимир Михалець був членом іншої партії. В той же час Горай вважає Михальця порядною людиною.

«З точки зору людини можу казати, що я знаю Володимира Миколайовича з часів депутатства. Фактично під час нашої каденції ми і познайомились. І дійсно можу охарактеризувати як порядну людину. Як людину, яка є дійсно фахівцем в тих справах, якими він займається. Тому що до того, як його призначили на посаду (керівника управління) і, в принципі, по сьогоднішній час він є членом земельної комісії, постійно діючої комісії в міській раді. Я, відверто кажучи, не вірю, що це (хабарництво) могло бути. І судячи з тих обставин, що вже і мені відомі, в тому числі і з засобів масової інформації, там є багато питань, і навіть у мене як у юриста, які дещо не стикуються з тими обставинами, які були зафіксовані і якби з тими діями, які йому інкримінують. Тому я вірю і сподіваюсь, що це – прикре непорозуміння, фігурантом якого він виявився, і найближчим часом все стане на свої місця, - переконує Олег Горай.

Якщо провину Володимира Михальця все ж таки доведуть, то йому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі