Місто

Директор «Міськсвітла» розповів про старі світлофори та неможливість зробити «зелену хвилю» у Житомирі

23 June 2015, 11:24

 Світлофорам у Житомирі майже 30 років і вони постійно ламаються, їх безперебійну роботу гарантувати не можна.

Про це 22 червня на нараді з керівниками житлово-комунальних підприємств говорив директор КП «Міськсвітло», депутат міської ради Юрій Янушевич.

«Останній тиждень були такі екстремальні події в нас, ці зливи, вони так само відобразилися на роботі нашого світлофорного обладнання. Що стосується роботи взагалі світлофорного господарства, то настільки застаріле обладнання, що в нас такого дня нема, щоб десь не було якоїсь поломки. Основна маса світлофорних об’єктів була побудована в 1986-1988 роки. Той стан обладнання, яке у нас в місті є – я вам не можу гарантувати безперебійної роботи його, його відремонтували, а через годину знову можуть бути якісь збої», - сказав Янушевич.

Директор КП «Міськсвітло» розповів і про результати аналізу роботи світлофорів.

«Кабельні лінії на світлофорних об’єктах треба мінять, причому в масовому порядку. У зв’язку з тим, що з цього року подорожчала кабельно-провідникова продукція десь в 2,5 рази, у нас недостатньо коштів, щоб закупить і в плановому порядку робить ці заміни», - пояснив Юрій Янушевич.

Він вважає, що непрацюючі світлофори не є причиною ДТП, бо існують Правила дорожнього руху і відповідні знаки.

«Якби водії культурно себе вели на дорогах, не порушували правил, то цих ДТП було б в десять раз менше», - вважає керівник комунального підприємства.

Заступник мера Євгеній Демчик цікавився, чи можна перелаштувати міські світлофори на «зелену хвилю», щоб водії не нервувалися і могли їхати швидше.

«Не можемо ми це зробить, тому що кожний світлофорний об’єкт працює індивідуально. Комплексної системи управління роботи світлофорним хазяйством у нас нема в місті», - пояснив керівник КП «Міськсвітло» Юрій Янушевич.

Як повідомляв Житомир.info, після зливи 15 червня не працював світлофор на перехресті вулиць Велика-Бердичівська-Театральна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі