Суспільство

У рейтингу українських вузів кращий житомирський університет займає 59 місце

10 July 2015, 10:04

У загальному рейтингу вищих навчальних закладів України 2015 року Житомирський державний університет посів 59 місце, Житомирський державний технологiчний університет – 82, Житомирський національний агроекологічний університет – 145 і Житомирський військовий інститут ім. Корольова – 228 місце.

Про це повідомляє інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua», який склав консолідований рейтинг ВНЗ України 2015 року.

«У якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України використані найбільш авторитетні серед експертів та засобів масової інформації національні та міжнародні рейтинги вузів України: "Топ-200 Україна", "Scopus" та"Вебометрикс", кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів». Отриманий узагальнений рейтинг підсумовує рейтингові місця вузів за версією "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Вебометрикс", - інформує освітній портал.

Рейтинги, що використовувалися при складанні консолідованого рейтингу вузів України:

«ТОП-200 Україна» - у рейтингу діяльність вищих навчальних закладів оцінюється за допомогою агрегованого показника (інтегрального індексу), який формується на підставі індикаторів прямого вимірювання (80%), експертної оцінки якості підготовки випускників ВНЗ представниками роботодавців та академічного співтовариства (15%), а також з використанням міжнародних наукометричних і веб-метричних даних (5%).

Рейтинг «Scopus» - результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його працівниками у наукових виданнях. У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша - кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості цитувань цих публікацій.

Міжнародний рейтинг «Вебометрикс» - ураховує кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вузу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів (іншими словами, змістовну та інформаційну активність сайту навчального закладу). Рейтинг "Вебометрикс" публікується двічі на рік.

Житомир.info за матеріалами Освіта.UA

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі