Інтерв'ю

Житомиряни, які зараз живуть в Данії, розповіли про збір та передачу допомоги українським військовим

14 July 2015, 14:36

Назар і Наталія Новік, які раніше проживали у селищі Новогуйвинське, зараз проживають у Данії та активно допомагають пораненим бійцям української армії та сім’ям загиблих. 14 липня брат і сестра Новіки привезли гуманітарну допомогу в Житомирську обласну лікарню. Після візиту до медиків вони погодились дати ексклюзивне інтерв’ю Житомир.info.

Розкажіть, кому саме ви допомагаєте, чим і відколи ви почали допомагати?

Назар Новік: Спершу почала займатися сестра, потім вона підключила мене. Тобто спочатку ми своїми силами, за свої гроші намагалися щось купити, відправити, передати. Ми спочатку співпрацювали з одними волонтерами. Потім у нас як щось не склалося і ми почали співпрацювати з житомирським «Автомайданом». Потім ми вступили в організацію «Bevar Ukraine-Збережи Україну» і вже почали працювати разом. Тобто вже людей побільше і сил побільше і, відповідно, допомагати ми можемо набагато більше.

Скажіть, а чим саме ви допомагаєте? Це якась грошова допомога? Чи ви передаєте сюди якісь речі?

Назар Новік: У нас така думка, що краще допомагати якимись речами, ніж грошима, щоб ні у кого не виникало ніяких неправильних думок або питань, сестра займається речами.

Наталія Новік: У нас в Данії є склад, нам надають склад з одягом і ми їздимо сортуємо цей одяг. Це не новий одяг, це б/у одяг. Склад відкритий два рази на тиждень і туди приїжджають хлопці, які раніше жили в Україні, а зараз живуть в Данії і сортують цей одяг. Іноді цей одяг збирається на фуру і відправляється на Україну. Деякі хлопці, активісти, можна сказати, забирають цей одяг до себе додому і є перевізники, які їздять Данія-Україна, Україна-Данія і вони цей одяг привозять в Україну. Ці речі йдуть на сім'ї загиблих, коли тато гине в АТО і залишається мама з дітками. І також цей одяг йде безпосередньо на АТО, на війну.

Сьогодні ви теж приїхали не з пустими руками. Що саме ви привезли і кому?

Назар Новік: Ми привезли багато всього: починаючи від бинтів і закінчуючи корсетами. Тобто там все є. Починаючи від передової, госпіталі тощо. Сьогодні ми були у відділенні нейрохірургії та ортопедії і передали корсети.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі