Суспільство

У Бердичеві відкрили пам’ятник Папі Римському Іоану Павлу ІІ

22 July 2015, 12:07

У Бердичеві перед Всеукраїнським Санктуарієм Бердичівської Божої Матері відкрили і освятили пам’ятник Папі Римському Іоану Павлу ІІ.

Про це повідомляє місцевий телеканал «ВІК».

у Бердичеві Святіший Йоан Павло ІІ проповідуватиме життя у Бозі власною присутністю: на однойменній площі перед Всеукраїнським Санктуарієм Бердичівської Божої Матері перші особи римо-католицької церкви в Україні освятили пам’ятник багаторічному очільникові католицької церкви.

Після благословення усіх присутніх Архієпископом-Митрополитом Львівським Мечиславом Мокшицьким почесну місію освячення виконав єпископ Києво-Житомирської дієцезії Ян Пурвінський. Священик звернув увагу на особливий зв’язок між Святішим та бердичівським Санктуарієм. Нагадаємо, що саме Йоан Павло ІІ у березні 1997 року дозволив коронувати ікону Матері Божої Святого Скапулярія, а через кілька місяців особисто освятив ікону. Через 4 роки вони знову зустрінуться – Папа Йоан Павло ІІ та ікона Бердичівської Божої Матері – у рамках візиту Святішого Отця до України.

Єпископ подякував Йоану Павлу ІІ за його опіку над церквою, дієцезіями, священством, монахами та над кожним віруючим, подякував за його науки та особистий життєвий приклад. Завдяки зусиллям Святішого Отця, зазначив Ян Пурвінський, сьогодні люди разом можуть віддаватися молитві, а правда й гідність перемагають насильство, брехню та ненависть.

Фото і відео телеканалу «ВІК»

Як повідомляв Житомир.info, пам’ятник Іоану Павлу ІІ з’явився у Житомирі в жовтні 2011 року, встановили його на Замковій горі, поблизу Кафедрального собору Святої Софії. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі