Влада

Житомирянину Михайлу Забродському присвоєно звання генерал-майора

3 August 2015, 10:45

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання генерал-майора командувачу Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, Герою України Михайлу Забродському.

Про це інформує сайт президента України.

«Впевнений, що сьогодні це той бойовий генерал, яким пишається вся Україна, який став символом десантних військ – безстрашним, професійним, освіченим, який командує добре озброєним видом Збройних Сил, який продемонстрував і продемонструє ваші унікальні здібності», – зазначив Петро Порошенко.

Як повідомляв Житомир.info, під безпосереднім керівництвом Михайла Забродського у стислі строки на високому професійному рівні планувались завдання підрозділам під час блокування міст Слов'янськ та Краматорськ. Бригаді вдалося без втрат захопити та утримувати оперативно важливий пункт – гору Карачун.

У квітні 2014 року під керівництвом Забродського була відбита бойова техніка 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, яку захопили  сепаратисти у місті Слов'янськ. У червні поблизу селища Селезньовка завдяки вмілим та чітким діям Михайла Забродського в умовах інтенсивного обстрілу було знищено два блокпости бойовиків, зірвано спробу прориву до 200 бойовиків з міста Слов'янськ. Також у квітні при проведенні операції під його керівництвом аеромобільна група в районі населеного пункту Крива Лука не допустила відходу бойовиків на територію Російської Федерації.

Михайло Забродський з березня 2015 року приступив до виконання обов'язків командувача Високомобільних десантних військ України. У серпні минулого року Михайлу Забродському було присвоєння звання Герой України.

Фото та відео з сайту президента України

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі