Політика

Під вибори в Житомирі з’являються видання, які публікують критичні матеріали про майбутніх кандидатів

7 August 2015, 18:20

Містом активно розповсюджують дві новостворені газети – «Плюс ПАТРІОТ Плюс» та «Телетайп Тудей», які мають однакову направленість: критикують представників партії «Блок Петра Порошенка» і позитивно відгукуються про Любов Цимбалюк та її оточення.

«Плюс ПАТРІОТ Плюс» зареєстрована 21 травня 2015 р. та виходить із закликом: «Патріот – не за владу, а за народ і державу». За цей час вийшло 10 випусків газети. 7 серпня в районі центрального універмагу було встановлено намет, в якому розповсюджують видання.

«Не зважаючи на протидію представників місцевої провладної «еліти» редакція газети ПАТРІОТ робить все, аби житомиряни щотижня могли отримувати достовірну і правдиву інформацію про події громадсько-політичного життя нашого міста і області та дії «нової» влади. Ми незручні, адже пишемо правду. Тому нас не пускають до торгівельних мереж, що належать олігархам. Нас не пускають до роздрібної торгівлі, яку вже встигли взяти під контроль місцеві ділки», – йдеться у звернені редакції до читачів.

В третьому випуску газети на першій сторінці розміщений матеріал: «Бреше чи сповідується?!. Як  звітує Розенблат, то так гарно «заливає» депутат» в якому автор критикує звіт народного депутата Борислава Розенблата. Звіт першого заступника міського голови Сергія Сухомлина, розкритикували на сторінках газети в четвертому випуску в матеріалі під назвою: «Рік при владі і… нічого! Як звітує провладний кандидат у мери Сергій Сухомлин».

В цьому ж номері розміщена стаття із заголовком: «Эх, Розенблат –вы наш «странный» депутат!» в якій автор критикує нардепа та президента.  «А чего мы хотим, ведь Розенблат – это же член команды Президента! А эта команда сама по себе – тоже любопытное явление. Гаранту не важна твоя порядочность и профессиональный уровень. Главное, что бы был свой! Торговал конфетами «Рошен», пожалуйста, возглавляй национальную комиссию в свои двадцать с чем-то лет. Сидел на соседнем кресле в парламенте – давай будешь вице-премьер-министром. Вот так все хорошо да и все твои друзья трудоустроены по вертикали власти. Вот и выходит, что сегодня торговец автомобилями, а завтра губернатор... Основатель партии регионов Петр Алексеевич Порошенко переделался на Майдане в революционера и патриота Украины. Как и многие регионалы, которые стали членами команды Президента», – зазначено в матеріалі.

В одному із випусків члена партії «Свобода» Марію Моісеєнко звинуватили у тому, що вона разом з житомирськими активістами виступала проти зведення пам'ятника польському націоналісту Падеревському.

Критичні матеріали займають перші 2 сторінки, решта – новини, передруковані з ішних ресурсів.

Газету розповсюджують безкоштовно, хоча в шапці видання вказано, що рекомендована ціна за газету – 1 гривня. Редактором газети є Сергій Сербін.

Ще одне новостворене видання – суспільно-політичний міський тижневик «Телетайп Тудей», лозунг газети: «З іронією про головне». Зареєстроване видання 24.06.2015 р. За цей час вийшло три номери.

«Наше издание «Телетайп Тудей» по прежнему находиться под. «перекрестным» огнем коррупционеров-чиновников. Очередной номер газеты вызвал у них самую настоящую истерику. Если первый номер мешали распространить правоохранители, тираж второго номера просто пытались похитить. Представитель местного «БПП» организовал налет на типографию «Полесье». К счастью, тираж успели вывезти», – зазначено в колонці редактора.

Про скандали довкола газети «Телетайп Тудей»  редактором якої є Віктор Шуляр, а співвласником – Андрій Федірко, періодично пише сайт журналу «Публічні люди». Нагадаємо, що головним редактором цього журналу є Наталія Влащенко – сестра Віктора Шуляра.

Цікаво, що у першому номері під рубрикою «Сплетни» був надрукований матеріал про потенційного кандидата в мери Андрія Федірка під заголовком: «Кто получит премию «Золотой баран»?». Вцілому, у трьох номерах газети найбільше критики адресовано нинішньому першому заступнику міського голови Сергію Сухомлину. Також є критичні матеріали про народного депутата від Житомира Борислава Розенблата та згадується житомирська «Свобода», яка у готелі «Житомир» перевіряла чутки про підкуп виборців в.о. мера Любов’ю Цимбалюк.

Обидві газети двомовні  (російська та українська) та мають однаковий тираж –  10 000 примірників.

Як повідомляв Житомир.info, закон «Про місцеві вибори» 7 серпня опублікований в газеті «Голос України» і з 8 серпня він набуває чинності.

 Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі