Місто

На колишніх зупинках маршруток на Київській у Житомирі тепер зупиняються тролейбуси

15 August 2015, 18:00

Із 15 серпня у Житомирі маршрутки не їздять по вулиці Київській. Як і планувалося, рух маршрутних таксі перенесли на другорядні вулиці - Котовського та Бориса Тена, а на їх зупинках відтепер зупиняються тролейбуси.

Виконуючий обов’язки начальника Житомирського трамвайно-тролейбусного управління приїхав до центра міста, щоб самому перевірити, чи справляються тролейбуси з навантаженням. Він каже: житомиряни ще не адаптувалися до змін у маршрутах, і додаткові тролейбусні зупинки мають їм у цьому допомогти.

“Ці зупинки додатково до тих стандартних зупинок, щоб людей не вводити в якусь оману. Це додатково включені ці зупинки. Для того, щоб і водії звикли, і пасажири. Ми тут зі свого боку навіть деяку консультацію надаємо пасажирам, які, так би мовити, не знають як їдуть маршрутки і тролейбуси”, - каже Олег Таможський.

Житомиряни, яким з ринку доводиться йти до зупинки на вулиці Котовського, переважно невдоволені новою схемою руху. Вони скаржаться: через зміни у маршрутах доведеться витрачати більше часу, а інколи й грошей на пересадки.

“Людям, які йдуть з ринку, дуже тяжко. Тому що йдеш навантажений, найчастіше у суботу, неділю, і треба йти на тролейбус, який не йде у певні райони. Я вважаю, що це було дурницею. І дуже недалекоглядною дурницею. І казати, що ми цим врятуємо трамвайно- тролейбусне депо… Нічого подібного. В мене мати пенсіонерка, вона поїхала до вокзалу, пересіла на бюджетний транспорт, не заплативши ні копійки, і поїхала Київською. Я, їдучи з цього району, звісно, повторно платити дві гривні за тролейбус не буду, простіше пройтися”, - розповідає житомирянка Анна Нива.

Заступник Житомирського міського голови Євгеній Демчик з самого ранку перевіряє дотримання водіями нових маршрутів. Він розповідає: зафіксовані поодинокі випадки порушень, і переважна більшість маршрутних таксі рухається за новою схемою, а  питання щодо маршруток приміського сполучення, які продовжують їздити вулицею Київською, будуть вирішувати окремо.

“58, 10 маршрути. Виїхало ДАІ, зафіксувало, що вони виїхали з порушеннями, маршрутки були прибрані. Був одиничний випадок, ми його зафіксували. Виїхала служба ДАІ, перевірила угоди, і вони з’їхали на ті вулиці, які затверджені. Так, є приміські маршрутки, які ми сьогодні доузгодимо, і з понеділки вони зобов’язані їздити також до автовокзалу, або по другорядним, як ми угодимо ці схеми руху”, - каже Євгеній Демчик.

Євгеній Демчик також попередив: відтепер транспортні перевезення вулицею Київською мають право здійснювати тільки тролейбуси. З перевізниками, які порушуватимуть умови договорів і їздитимуть за старими схемами руху, міська влада розриватиме угоди.

Як повідомляв Житомир.info, переважна більшість пасажирів не була готова до нової схеми руху маршрутів. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі