Політика

Екс-губернатор Житомирської області захищає підозрюваного в метанні гранати біля Верховної Ради

2 September 2015, 08:45

 Колишній губернатор Житомирської області Сидір Кізін є адвокатом підозрюваного у метанні гранати біля Верховної Ради 31 серпня Ігоря Гуменюка.

Кізін, який є головою Житомирської обласної організації ВО «Свобода», 1 вересня провів прес-конференцію в Укрінформі.

Адвокат заявив, що Ігоря Гуменюка, якого підозрюють у тому, що саме він кинув бойову гранату під Верховною Радою 31 серпня, під час затримання правоохоронці побили, вимагаючи зізнання у скоєнні злочину та приналежності до ВО «Свобода» - повідомляє Укрінформ.

«Він був затриманий не на площі перед Верховною Радою, а затриманий у метро. Після затримання його побили уже в райвідділі. Вимагали, щоб він сказав, що він є партійцем Всеукраїнського об`єднання «Свобода», що не відповідає дійсності. Змушували, щоб він зізнався у вчиненні злочину», - сказав Кізін.

Адвокат заявляє, що ознайомився із матеріалами справи Гуменюка і вважає, що вони не співпадають із заявами, зробленими ввечері 31 серпня керівництвом МВС: «При ньому, в протоколі, не вилучено ніяких вибухових пристроїв, як про те говорить Аваков. Затриманий він офіційно о восьмій годині  вечора, а двома годинами раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав його як особу, яка вчинила злочин», - повідомив Кізін.

За словами Кізіна, на даному етапі Гуменюк не визнає своєї вини у вчиненні злочину, який йому інкримінують.

«Немає сумнівів, що міліція разом із прокуратурою будуть вимагати тримання під вартою у якості запобіжного заходу для нього. Зараз невідомо, коли буде розглядатися і взагалі, чи буде розглядатися таке подання», - додав адвокат.

Нагадаємо, 31 серпня після голосування за зміни до Конституції під будівлею парламенту почалися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками. Внаслідок сутичок постраждали більше, ніж 130 осіб, загинуло троє бійців Нацгвардії.

Ввечері цього ж дня прес-служба МВС повідомила, що зловмисника, який кинув бойову гранату у бік правоохоронців, затримали та доставили у райуправління столичної міліції. Із ним проводять слідчі дії.

«Під час огляду особистих речей у молодика вилучили предмет, схожий на гранату, запал до неї, чеку від іншого боєприпаса. Особу чоловіка встановлено. Це – 21-річний боєць добровольчого батальйону спецпризначення «Січ». Правоохоронці вирішують питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу та оголошення підозри у вчиненні правопорушень, передбачених ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування», - інформує МВС.

1 вересня з’явилося повідомлення, що головне слідче управління МВС України викликає на допит лідерів та членів партії «Свобода».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі