Влада

Переселенці, які проживають у санаторії «Тетерів», відмовились від запропонованого житла у селах Житомирської області

3 September 2015, 17:14

У Житомирській області перебуває більше 7 тисяч переселенців із зони проведення АТО та АР Крим. Під час реєстрації вони самостійно вирішують, де хочуть проживати – хто їде до родичів чи знайомих, хто покладається на допомогу держави. Проте ніхто із переселенців, які проживають у санаторії «Тетерів», не погодився на запропоноване житло.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«В «Санаторії для батьків з дітьми "Тетерів"» ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів «Укрпрофоздоровниця» на сьогодні проживає 207 осіб. Проте це місце перебування надавалося як тимчасове і передбачало розселення переселенців по інших об’єктах з житлового резерву області. Відповідно до постанови Кабміну № 505, держава компенсує переселенцям кошти на житлово-комунальні послуги. Проте, особи, які проживають в санаторії, оплачувати комунальні послуги не поспішають. Як результат – понад 400 тис. грн заборгованості закладу за електроенергію. Не зважаючи на те, що адміністрація санаторію «Тетерів» провела всі можливі заходи щодо економії електроенергії, з настанням опалювального сезону заборгованість лише зросте. Вихід – або розселення переселенців, або відключення електропостачання», – йдеться в повідомленні.

Сім’ям, які проживають у «Тетереві», було запропоновано житло у с.Вільнянка, с. Здвижка, с. Кропивня, с. Струцівка Коростишівського району; с. Великий Кобилин, с. Бондари, с. Нові Велідники Овруцького району; м. Баранівка; смт. Нова Борова Володарськ-Волонського району; с. Яготин Ружинського району; с. Андріївка, с. Соколів, с. Корчівка, с. Сколобів, с. Тетірка, с. Кошелівка Червоноармійського району; с. Кочерів Радомишльського району; с. Садки Романівського району. 

Серед запропонованих варіантів є приватні будинки, приміщення шкіл, амбулаторій, ФАПів, центрів соціально-психологічної реабілітації тощо. Навіть після відмови пропозиція на зазначені приміщення залишається в силі. Внутрішньо переміщеним особам будуть ще раз запропоновані місця для проживання. У разі чергової відмови вони повинні будуть платити за своє проживання у санаторії «Тетерів», – зазначають на сайті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі