Спорт

Житомирська обласна федерація футболу проігнорувала заборону ФФУ: провела конференцію і обрала голову

5 September 2015, 09:23

 4 вересня Олександра Коцюбка знову обрали головою Житомирської обласної федерації футболу, незважаючи на те, що Федерація футболу України вимагала відмінити проведення цієї звітно-виборчої конференції через численні порушення. Коцюбка обрали майже одноголосно. Олександр Подгорчук, єдиний, хто підтримав іншу кандидатуру, зауважив – у конференції брали участь далеко не всі представники футбольної спільноти Житомирщини.

«Не може бути 40 делегатів з Житомирської області. Це нонсенс. 25 районів, по два делегати – це вже 50. Незважаючи на ФСТ і різні організації», - каже Олександр Подгорчук.

Втім, юрист Житомирської обласної федерації футболу запевнив, що конференція пройшла без порушень, а всіх делегатів заздалегідь повідомили. Відповідно, підстав для скасування конференції немає.

«Всі колективні члени були повідомлені. Мало того, жоден з колективних членів не заявив про порушення будь-якого їхнього права. Отже, жодного порушення їх прав немає», - каже Геннадій Трюхан.

Серед 4 кандидатів, які подавались на участь у виборах на посаду голови Житомирської федерації футболу, на голосування винесли лише дві кандидатури. Руслан Павлюк заздалегідь зняв свою кандидатуру і відмовився від роботи у звітно-виборчій конференції. Він пояснює: не бачить сенсу брати участь у заході, результати якого завідомо нелегітимні і не визнані ФФУ.

«Тобто фактично вони не визнають. Відповідно, сьогодні і не приїхав ніхто. Не приїхав жоден представник Федерації футболу України на даний захід. На такі заходи постійно прибувають працівники з Федерації, щоб зафіксувати і побачити для себе що відбувається в регіонах. Тому з впевненістю можна сказати, що ця конференція не є легітимною і фактично ми її не визнаємо», - каже голова Житомирської районної федерації футболу Руслан Павлюк.

Руслан Павлюк також зауважив: серед колективних членів, які взяли участь у конференції, є ті, хто взагалі не займається футболом на Житомирщині.

«Деякі з колективних членів, які були запрошені на дану конференцію, взагалі не існують. Вони, можливо, юридично десь на паперах були зареєстровані як громадські організації, але діяльності фактичної футбольної, розвитку, футбольних змагань, турнірів, вони не проводять. Зокрема, Коростишівська. Люди дзвонять з Коростишева і кажуть, що ті представники, які представляють Коростишівську районну федерацію, взагалі ніякого відношення не мають до Коростишева, вони не проводять там нічого», - додає Руслан Павлюк.

Павлюк зауважив: ані він, ані його однодумці не визнають результатів конференції, і обраний кандидат не може представляти усю футбольну спільноту Житомирщини. Голова Житомирської районної федерації футболу каже: обов’язково звертатиметься за підтримкою до Федерації футболу України, а за необхідності навіть готовий створити на Житомирщині окрему футбольну федерацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі