Влада

Житомирська податкова прокоментувала затримання хабарника у своїх рядах та попросила громадян повідомляти про подібні факти

9 September 2015, 15:34

Затримання співробітника оперативного управління ГУ ДФС у Житомирській області за хабар - не просто констатація факту затримання працівника ГУ ДФС в області, а результат постійної роботи щодо викорінення корупції серед працівників державної фіскальної служби.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ ДФС у Житомирській області.

«4 вересня п. р. затримано співробітника оперативного управління ГУ ДФС у Житомирська області, який, використовуючи своє службове становище, отримав від посадових осіб одного із суб’єктів господарської діяльності Київської області неправомірну вигоду за сприяння у здійсненні ними підприємницької діяльності. За даним фактом в ЄРДР зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Досудове слідство проводять органи прокуратури. Це не просто констатація факту затримання працівника ГУ ДФС в області, а результат постійної роботи щодо викорінення корупції серед працівників державної фіскальної служби», - йдеться у повідомленні.

Стосовно нещодавнього випадку із затриманням головного державного ревізора-інспектора відділу доходів і зборів з фізичних осіб Новоград-Волинської ОДПІ за хабар 7000 грн., то обвинувальний акт по цьому кримінальному провадженню направлено до суду для притягнення хабарника до кримінальної відповідальності, - повідомляють податківці.

Санкція ст. 368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією, - нагадує податкова.

За інформацією прес-служби, упродовж січня-серпня п. р. у відношенні працівників ГУ ДФС в області та Житомирської митниці ДФС проведено 60 службових перевірок та розслідувань, за результатами яких керівникам податкових та митних органів області внесено 18 подань з метою усунення причин та умов скоєння правопорушень працівниками органів ДФС. За результатами проведеної роботи чотирьох осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, одного звільнено з органів ДФС.

До органів прокуратури та інших правоохоронних органів області направлено 9 матеріалів, за результатами яких до ЄРДР внесено відомості щодо відкриття 9 кримінальних проваджень.

Податківці просять громадян інформацію щодо протиправних дій з боку службових осіб ГУ ДФС у Житомирській області чи житомирської митниці повідомляти за телефонами: (0412) 418-003, 067-501-66-77 та 098-992-42-82, або особисто звертатися у відділ власної безпеки за адресою: м. Житомир, вул. Войкова, 7.

Як повідомляв Житомир.info, 4 вересня співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали на хабарі в Києві заступника начальника управління ДФС у Житомирській області. 

7 вересня стало відомо, що посадовець може вийти під заставу в 3 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі