Політика

Сергій Сухомлин: Влада Житомира готова йти на зустріч у впровадженні програм енергоефективності

10 September 2015, 17:28

Влада Житомира готова йти на зустріч у впровадженні програм енергоефективності, про це на круглому столі з питань фінансових механізмів впровадження енергоефективних заходів в багатоквартирних будинках в місті повідомив перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин.

«І держава і місто, ми робимо все що можна для того щоб стимулювати цей процес. І в минулому році, і в цьому році діє програма допомоги новоствореним ОСББ. Держава виділяє гроші на комплексне утеплення, вірніше компенсацію за кредитами на комплексне утеплення. У місті вже прийнята програма і вона вже працює: два мільйони гривень в бюджеті закладені на цей рік. Це програма компенсації відсотків за цими кредитами. Ми про це з вами вже говорили і ця програма вже працює. І, дійсно, ми повинні пройти шлях разом з вами: з нашою підтримкою і фінансовою, та юридичною, і організаційною. Ми готові пройти цей шлях разом для того щоб дійсно на вашому прикладі показати енергофективність будинку», - розповідає Сергій Сухомлин.

За словами консультанта проекту «Енергоефективність у громадах» Вікторії Погорєлової для впровадження енергоефективних заходів надзвичайною перевагою є саме бажання місцевої влади йти на зустріч.

«Ви знаєте що приємно, те що прийнята ця програма на компенсацію сімдесяти відсотків, що не просто прийнята програма, а вже банки мають формулу розрахунку ось цієї компенсації. Тобто питання “Ніде взяти грошей” на сьогодні відпав, друге питання який говорять ОСББ: "Добре, гроші є де взяти але вони дуже дорогі". Коли ми говоримо про Житомирі це питання теж вже знято. Зняте, тому що місцева влада повернутися лицем до ОСББ не може більше, ніж як сьогодні», - консультант проекту «Енергоефективність у громадах», що виконується GIZ Вікторія Погорєлова.

Під час круглого столу учасники також обговорили практичні кроки ОСББ та ЖБК для скорочення витрат на впровадження енергоефективних заходів за програмою Держенергоефективності та механізми державної та місцевої фінансової підтримки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі