Місто

Кілька тисяч житомирян стали учасниками «Культурної версії» святкування Дня міста

11 September 2015, 13:18

 Проект «День міста. Культурна версія» 10 вересня вже вчетверте відбувся у Житомирі. Глядачами стали тисячі людей, які з року в рік приходять, щоб подивитися довгоочікуване шоу.

Цього року свято відбулося за підтримки першого заступника міського голови Житомира Сергія Сухомлина.

«Це вже четверта культурна версія і цей проект виник в той час, коли день міста, відзначався наступним чином: керівництво міста та області стояло на сцені і все місто проходило під сценою і поздоровляло керівників днем міста. Ми тоді вирішили поміняти формат. Ми хотіли дати таку культурну складову і тоді був обраний формат: це обов'язково вуличний театр, це обов'язково симфонічна музика і цього року у нас ще є всім відома співачка Джамалла, яка, я думаю, прикрасить це свято, прикрасить день міста і дасть приплив емоцій позитивних житомирянам», - зазначив Сергій Сухомлин.

На виступ до Житомира з’їхалися кращі артисти з усієї України. Незмінний режисер «Культурної версії» Петро Авраменко зробив усе можливе, аби виправдати очікування житомирян.

«Як на мене, поєднання досить цікаве, тому що ми тут бачимо і театр, ми тут бачимо і дійство, але шоу не заради шоу, а дійство, яке несе в собі думку. Складність в тому, що у нас на це про все 1 день репетиційний», - розповідає Авраменко.

Вистава від львівського театру «Воскресіння», театральний пролог у виконанні акторів Житомирського музично-драматичного театру імені Кочерги, світові музичні кіношедеври від одного з кращих європейських оркестрів LORDS OF THE SOUND не залишили житомирян байдужими.

«Це чудове святкування було б неможливе без наших хлопців, без нашої 95-ї бригади, які сьогодні на Сході країни захищають нас. Тому я пропоную вшанувати  хвилиною мовчання всіх тих героїв, які віддали своє життя за нашу з вами свободу, за незалежність України», - звернувся до громади Сергій Сухомлин.

Ушанувавши героїв, житомиряни виконали державний гімн України. Глядачі «Культурної версії» поставили високу оцінку святу, організатори ж пообіцяли і надалі продовжувати традицію культурного святкування дня міста.

Фоторепортаж «День міста. Культурна версія» дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі