Суспільство

З 2016 року розпочнеться оформлення паспортів у вигляді id-карток, - УДМС в Житомирській області

15 September 2015, 16:21

З 1 січня 2016 року громадяни України зможуть оформляти вітчизняні паспорти у формі id-карток.

Про це повідомляє прес-служба управління Державної міграційної служби в Житомирській області.

«З 1 січня 2016 року розпочнеться впровадження чергового етапу – оформлення та видача паспорта громадянина України у формі id-картки. Міграційна служба зможе набагато швидше оформлювати документи, у тому числі закордонні паспорти, громадянам, які оформили id-картку та дані яких внесено до ЄДДР. Для відновлення втраченого паспорта у формі id-картки необхідно буде подати лише заяву. Жодних копій і довідок, оскільки вся інформація зберігатиметься у реєстрі. У перспективі всі операції із паспортом громадянина України можна буде проводити у будь-якому підрозділі міграційної служби, а не лише за місцем проживання», - йдеться у повідомленні.

Завдяки тому, що державне мито сплачується за місцем розгляду та оформлення документів і зараховується до бюджету місцевого самоврядування, а також справляється плата за надання адміністративних послуг, за 8 місяців цього року на рахунок бюджету Житомирської області перераховано близько 9 млн. гривень, - відзначають в управлінні за підсумками наради за 8 місяців 2015 року. 

За цей час працівниками міграційної служби оформлено майже 27 тисяч паспортів для виїзду за кордон, з яких 2,5 тисячі особам, які не досягли 16-річного віку, та майже 2 тисячі 700 проїзних документів дитини, - інформує прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, за 5 місяців у Житомирській області майже 16 тис. осіб отримали біометричні паспорти.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі