Влада

Голова Житомирської ОДА розповів, чому несе солідарну відповідальність за вчинок чиновників, які «погоріли» на хабарі

26 September 2015, 18:15

Про обставини затримання чиновників, які «погоріли» на хабарі розповіли начальник УСБУ в Житомирській області, перший заступник прокурора Житомирської області та голова Житомирської ОДА.

«Вчора в одному з районів області одночасно з отриманням хабара за виділення та оренду земельних ділянок під ведення фермерського господарства були затримані на гарячому два чиновника. Багато мешканців селища дивилися, як ми це зробили і на сьогодні я хотів би сказати - ні один чиновник, незалежно від політичної орієнтації не залишиться безкарним на території Житомирської області зокрема», - зазначив начальник УСБУ в Житомирській області Володимир Пахнюк.

На чиновників, які вимагають хабар, правоохоронцям поскаржився фермер, - розповіли під час прес-конференції.

«Голова фермерського господарства повідомив, що у нього вимагають неправомірну вигоду голова райдержадміністрації Малинського району і голова райради цього ж району за виділення земельних ділянок. Під час проведення негласних слідчих розшукових дій, доводи, наведені в заяві, знайшли своє підтвердження і фактично 25-го вересня о 8-й годині вечора у місті Малині затримано вказаних службових осіб після передачі їм неправомірної вигоди у розмірі 40 тис. грн. Можу сказати, що посадовці навіть встигли розділити між собою отримані кошти», - розповів перший заступник прокурора Житомирської області Олександр Білошицький.

На Житомирщині немає вибіркового правосуддя, партійний квиток не дає індульгенції від покарання, і усі кандидати, котрі йдуть на вибори заради власного збагачення – отримають покарання, - на таких пріоритетах антикорупційної політики в області наголосив голова Житомирської ОДА Сергій Машковський.

«Я ні в якому разі не хочу знімати з себе відповідальність. Тому що один з керівників, який вчора був затриманий, був призначений за моїм поданням, тому я несу солідарну відповідальність за той вчинок, який вчора був. Але в той же час це ще раз демонструє, що позиція влади, позиція органів правоохоронних є принциповою в боротьбі. І немає значення, яку посаду займає той чи інший чиновник і на якому рівні», прокоментував ситуацію Сергій Машковський.

Тепер впійманим на «гарячому» чиновникам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Фото: СБУ і ЖОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі