Події

Житомирський суд ухвалив рішення взяти під варту голів-хабарників, - прокуратура

28 September 2015, 13:34

За клопотанням прокуратури Житомирської області посадовців з Малина, які отримали неправомірну вигоду, взято під варту.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури.

«У неділю, 27 вересня, за клопотанням слідчого прокуратури Житомирської області головам Малинської райдержадміністрації та райради, які підозрюються в одержанні неправомірної вигоди на суму 40 тис. грн, ухвалою Корольовського суду м. Житомира обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Також ухвалою суду визначено розмір застави, достатньої для виконання підозрюваними передбачених Кримінальним процесуальним кодексом обов’язків, зокрема, для голови райдержадміністрації - 300 тис. грн, голови райради –  218 тис. грн.», - йдеться у повідомленні.  

Як повідомляв Житомир.info, 25 вересня працівники Служби безпеки та прокуратури затримали на отриманні хабара голів Малинської райдержадміністрації та райради.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовими особами, які займають відповідальне становище) Кримінального кодексу України здійснює прокуратура області.

Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

За результатами затримання в Житомирській ОДА зібрали прес-конференцію, на якій губернатор Машковський розповів, що несе за свого протеже "солідарну відповідальність".

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі