Події

У Житомирській області затримали на хабарі інспектора пенітенціарної служби

30 September 2015, 15:20

На Житомирщині співробітники обласного Управління СБ України спільно з військовою прокуратурою викрили корупційну схему вимагання хабарів, яку створив старший інспектор одного з регіональних управлінь Державної пенітенціарної служби.

Про це Житомир.info повідомила прес-група УСБ України в Житомирській області.

«Майор внутрішньої служби налагодив системне одержання грошей за позитивне вирішення питання щодо обмеження або застосування умовно-дострокового звільнення. При цьому «ціна питання» варіювалася залежно від ступеня важкості інкримінованого засудженому злочину – у середньому до п’яти тисяч гривень. За окрему винагороду здирник також фіктивно працевлаштовував засуджених для одержання відгуку «роботодавців», що мало на засіданнях суду сприяти формуванню їхнього «позитивного іміджу» при розгляді питання щодо зміни міри покарання», - інформує СБУ.

У місті Андрушівка співробітники Управління СБ України та військової прокуратури Житомирського гарнізону затримали хабарника одразу після одержання 2,5 тисяч гривень від засудженого за вбивство.

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії з встановлення інших фактів протиправної діяльності зловмисника.

Як відомо, Управлінню Державної пенітенціарної служби у Житомирській області підпорядковані 6 установ: Житомирська виправна колонія №4, Житомирська установа виконання покарань №8, Бердичівська виправна колонія №70, Коростенська виправна колонія №71, Райківська виправна колонія №73 і Бердичівський виправний центр №108.

Як повідомляв Житомир.info, 25 вересня працівники Служби безпеки та прокуратури затримали на отриманні хабара голів Малинської райдержадміністрації та райради.

Житомирський суд ухвалив рішення взяти голів-хабарників під варту

Фото прес-групи СБУ

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі